Обласна влада виділила кошти на ремонт мобільного мамографу Черкаського онкодиспансеру.

Гроші на зламаний мамограф черкаська влада знайшла після того, як народні депутати від «УДАРу» та «Батьківщини» оприлюднили ініціативу збору коштів на мамограф та почали перераховувати на це свій одноденний заробіток, йдеться в спільній заяві Черкаських обласних організацій «УДАРу» та «Батьківщини».

Примітно, що після того, як ініціатива з ремонтом мамографа набула широкого розголосу, головний лікар онкодиспансеру Віктор Парамонов, який ще наприкінці серпня звертався до влади, політиків, благодійників з проханням знайти кошти на це, заявив, що гроші на ремонт вже начебто давно виділені, інформує прес-служба «УДАРу». Щоправда, в самій лікарні про це нічого не знають, а  на відповідний рахунок надходять лише благодійні внески від депутатів.

Опозиціонери припускають, що «такі заяви Віктора Парамонова, вочевидь, спровоковані його партійною приналежністю та хворобливою реакцією місцевої влади на добрі справи, до яких причетна опозиція».

У зв'язку із заявами головного лікаря про начебто вирішене питання з ремонтом мамографа, «УДАР» звернувся до директора департаменту охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Володимира Брожика із проханням поінформувати, коли саме і як було виділено кошти. 

Пан Брожик відповів, що місяць тому рішенням сесії було виділено 100 тисяч гривень на ремонт обладнання шляхом внесення змін до обласного бюджету.  Однак про це бухгалтерія закладу не повідомила опозиціонерів, які 16 жовтня брали необхідні рахунки для перерахування коштів.

– Ініціатива МФО «Рівні можливості», до якої причетні і наші земляки Ірина Геращенко та Микола Томенко, об'єднала парламент. Бажання спрямувати внески висловили нардепи від різних фракцій – Борис Тарасюк, Олена Кондратюк, Ростислав Павленко, Давид Жванія, Антон Яценко, Олександра Кужель, Сергій Міщенко, Степан Курпіль та інші. Ми звертаємося до черкаських політиків різних таборів так само підтримати цю ініціативу, разом проголосувати за виділення субвенції і таки виділити гроші, а не лише заявити про це. І припинити політичні спекуляції та відверті маніпуляції в таких вразливих питаннях, як медицина», – наголошують в «УДАРі» та «Батьківщині» на такому вразливому питанні, як медицина.

– Такі теми, як здоров’я, освіта та добробут наших громадян повинні об’єднувати депутатів різних політичних партій, – наголошує голова Черкаської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Анатолій Бондаренко. – Сподіваюся, провладні депутати згадають про свої обіцянки і приєднаються до нашої ініціативи задля здоров’я черкащан.

Нагадаємо, що МФО «Рівні можливості», до якого входять зокрема народні депутати Ірина Геращенко та Микола Томенко, 11 жовтня провела у ВР акцію проти раку молочної залози. Депутати різних фракцій, які підтримали акцію, вирішили спрямувати благодійні внески на ремонт черкаського мамографа. Після того, як ця ініціатива набула широкого розголосу, місцева влада вирішила поставити питання виділення коштів онкодиспансеру на сесію Черкаської облради.

реклама

Коментарі  

 
+8 #1 Виктор 25.10.2013 10:17
"почали перераховувати на це свій одноденний заробіток"

Два вопроса:
1. "одноденний" -Это сколько?
2. А месячный слабо? Или помрут от голода?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100