реклама

реклама

uma У середу, 16 березня, відбулася раптова позачергова сесія Уманської міської ради, про проведення якої не було попереджено та ознайомлено з порядком денним депутатів зарані. Крім того, у депутатів не було проекту рішення, за яке пропонувалося голосувати. Раптовість сесії прояснилася під час її проведення – питанням порядку денного було підвищення тарифів на проїзд в міському транспорті. Про це інформує прес-служба міської організації ВО «Свобода».

Депутати, ухвалюючи рішення не прийняли до уваги настанови своїх виборців, що були дані під час громадських слухань уманською громадою міській раді. Уманчани погодилися із перевізником, розуміючи, що підвищення цін на паливо-мастильні матеріали та запасні частини впливають на собівартість перевезення пасажирів. Громада дала свою згоду на тариф на проїзд у міському громадському транспорті в розмірі 2 гривень із обов’язковим запровадженням кондукторів та квитків. До цього проїзд коштував 1 гривню 75 копійок.

Проте, депутати провладної більшості, спільно з фракцією псевдоопозиційної «Батьківщини» та не менш псевдоопозиційного «Фронту Змін» проголосували за прийняття тарифів на проїзд у розмірі 2,25 гривень з 20 березня, та подальшим підвищенням 2,50 гривень з 1 травня 2011 року. Таким чином, спільним голосуванням, що вже стало традиційним на Черкащині, провладні фракції Партії регіонів, Комуністичної партії, Народної партії, «Нашої України», представник якої у владній коаліції (!) та псевдоопозиційні «Батьківщина» та «Фронт Змін» нав’язали уманчанам нове цінове ярмо. Депутати Уманської міської ради зрівняли ціну на проїзд з ціною в місті Черкаси. Проте варто зазначити, що маршрути в Умані є набагато коротшими за черкаські, автобуси не мають кондукторів, пасажирам не видаються квитки, а автобусний парк, незважаючи на постійні підвищення цін на проїзд протягом попередніх років – не оновлюється.

Депутат міської ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Богдан Чорномаз проголосував проти такого рішення міської ради, розірвавши таким чином одностайність прийнятого рішення. Він виступив із заявою, у якій засуджував підвищення тарифів та вимагав дослухатися до рекомендацій уманської громади, що були висунуті на громадських слуханнях. У заяві зокрема йшлося: «Голосувати за пропозицію збільшити тарифи за будь-які комунальні послуги, в тому числі за проїзд в міському транспорті ні в якому разі не можна. Для того щоб мати моральне право ставити питання про збільшення тарифів, а тим більше ставити на голосування в органах місцевого самоврядування потрібно, як мінімум збільшити пенсійне забезпечення простих громадян; урівняти категорію пенсіонерів, які отримують пільгові пенсії в десятки разів більші від мінімальної, до загальноукраїнського рівня пенсійного забезпечення; мінімальні зарплати привести до рівня забезпечення фізичного виживання в нинішніх умовах; привести послуги перевізників до цивілізованих норм таким чином, щоб можна було будь-кому і будь-коли дізнатися про коефіцієнт зиску уманських перевізників».

 

реклама

Коментарі  

 
+2 #6 Нетолерантний 17.03.2011 23:43
Шановний Гонто, один чесний непохітний опозиціонер - це вже спротив. Сьогодні він один, але на вулиці - громада, інтереси якої він обстоює. Богдан Чорномаз - не всі опозиція - він лише її представник.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 Нетолерантний 17.03.2011 23:40
Дякувати Богові та батькам журналістів та редакції "Прочерка" за те що виховали людей із чистим сумлінням - "Прочерк" не має упередженого ставлення до усіх політичних сил, тому найцікавіше завжди ставлять на свій сайт. А "Свобода" просто завжди подає правдиву інформацію, є ніби інформаційною альтернативою адміністративни м джерелам. Тут якраз чітко видно, що журналісти "Прочерку" чинять абсолютно фахово, тому що висвітлюють усі точки зору, а не лише владну.
Але хотілосяб повторити питання - хто і що викривив? ФЗ позиціонує себе на державному рівні, як опозиційна партія, але входить у більшість в Уманській міськй та у багатьох інших районних радах - тому ФЗ є псевдоопозиційн ою політичною силою. "Батьківщина" декларує свою опозиційність, але голосує також разом із більшістю за відверто антинародні рішення. У чому "Свобода" подала неправдиву інформацію? Чи Ви, Володимире, маєте з тих рішень особистий зиск?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 гонта 17.03.2011 18:36
Вся опозиція в одній особі- Богдана Чорномаза. То хіба можна вважати це опозицією? На сьогодні в суспільстві немає запиту на порядність. Її бажають одиниці. Тому громада повністю заслуговує на той стан в якому вона зараз перебуває. А політичний в"язень, ще часів Брежнева, залишився вірним своїм ідеалам і це до партій ніякого відношення не має. Героям слава!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Нетолерантний 17.03.2011 11:52
Що ж там викривлене? Депутат від "Свободи" - проголосував проти підвищення тарифів і виступив із заявою, це задокументовано у протоколі позачергової сесії. Про "Фронт Змін" кажете правильно, проте на першій сесії не було оголошено про перехід ФЗ до більшості. Тим гірше для Фронту Змін - уманчани, як і мешканці всієї Черкащини, бачитимуть хто поперся у владу задля відстоювання власних інтересів, а хто чинить громадський спротив, політичний спротив, ні на крок не відійшовши від задекларованого переходу у Національну опозицію.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Володимир 17.03.2011 10:15
до речі, заяви міліції, прокуратури та міських голів ви теж друкуєте без перевірки?
У вас є якісь особисті симпатії до Свободи, що ви друкуєте їх заяви, відійшовши від журналістських принципів отримання інформації з кількох джерел?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Володимир 17.03.2011 10:12
Фронт Змін в Уманській раді офіційно в більшості. Максим Поляков нині заступник міського голови з економічних питань. Вони не приховують це, що вони в складі. Голоси БЮТу в Уманській раді нікому не потрібні, бо голосів більшості вистачає.
"Свобода" умисно викривила інфу в заяві, щоб виглядало, наче вона одна бореться.
До речі, Олександр Цебрій, депутат Народної Партії, керівник Круіз-Авто - основного перевізника в Умані. Він якраз і очолював комісію по перевірці. тарифів.

у
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100