реклама

реклама

у Черкасах сучасний прозаїк Любко Дереш презентував нові книги« Остання любов Асури Махараджа» та «Миротворець». Після зустрічей із місцевими студентами та читачами обласної бібліотеки для юнацтва Дереш влаштував автограф-сесію у місцевій книгарні, пише «Газета по-українськи».

– Уже не вперше у Черкасах. Останній раз був рік тому на представленні книги «Голова Якова». Також щороку приїжджаю на Тарасову Гору в Канів, то для мене – шматочок раю, – говорить письменник.


Автор запевняє, що тепер його книги – без лайки та вульгарщини. Оскільки відчув, що старий стиль письма вже вичерпався, а новий тільки відкриває для себе.

– Я шукав себе у різних сферах. Покинув Київ та й поїхав мешкати на Південний Синай, що в Єгипті. Сьогодні хочу презентувати книги, які умовно називаю із Синайського циклу. Обидві вони об'єднанні спільними темами. Це пошук справжнього себе, принципів, основ, на які можна спиратися у складних ситуаціях.

– «Миротворець» має дві повісті та одне оповідання. У них йдеться про пошуки істини: наукової, моральної та істини взаємин. Оповідання «Миротворець» присвячене Джуліусу Роберту Оппенгеймеру – творцеві атомної бомби. Там описуються почуття винахідника за 50 годин до вибуху. А от друга книжка «Остання любов Асури Махараджа» – це роман про мед занурення в себе справжнього, дотикання до істини і відчування того, що істина прощає все. Для мене ці дві книги є результатом проходження внутрішньої кризи. Якщо раніше я писав про насильство, то ці книги пронизані відчуттям світанку, бо як все таки класно – спостерігати за тим, як сходить сонце, – розповідає.


Ще одна книга цього ж циклу вийде навесні 2014 року. Це будуть оповідання, запевняє автор. Назву не розголошує.

– Усі книжки писав під ейфорією віднайдення себе. Ніколи не мав на меті робити брутальність своїх творів головним моментом. Просто не хотів, власне, привабити нецензурщиною. Ті читачі, які відвернуться від моїх книг, – значить не мої. Тепер намагатимусь писати без лайки і брутальних схем, – каже Дереш.

У книгарню на автограф-сесію прийшло близько сотні осіб. Примірник нової книги коштував 45 гривень.


– До Черкас всього привезли 60 екземплярів. Їх категорично не вистачило. У наступну поїздку візьмемо більше. На черзі – Донецьк, –  говорить видавець у «Нора-Друк» Микола Кравченко.

На презентації – більшість молоді та студентів. У руках тримають по декілька примірників видання.

– Автограф Любка вже маю, минулоріч у Львові дістала. Тепер хочу подружці на новій книзі підписати, подарую до дня народження. Новий стиль автора подобається більше, тому що хочеться бачити у книзі почуття, – посміхається студентка Наталя Ковбій.

Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/culture/_teper-namagatimus-pisati-bez-lajki-i-brutalnih-shem-lyubko-deresh-prezentuvav-no/527136">Gazeta.ua</a>

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 комиссар 23.11.2013 23:32
У нас забывают, что Канев связан и с именем Аркадия Гайдара. Не только с Шевченко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 rupor 23.11.2013 10:41
Не тільки для нього там рай,Правда,безд арно зремонтований музей,не в рахунок.Там рай украли.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 незнайка 23.11.2013 09:10
Слава Богу что хоть НАЧАЛ ЗАДУМЫВАТЬСЯ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Loki 22.11.2013 23:09
"Оповідання «Миротворець» присвячене Джуліусу Роберту Оппенгеймеру – творцеві атомної бомби. Там описуються почуття винахідника за 50 годин до вибуху."))))))))))) Ну прям вторая Лаура Ферми - "Атомы у нас дома" ))))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100