реклама

реклама

Документ «Прочерку» надав Ігор Єресько

Документ «Прочерку» надав Ігор Єресько

Прем’єр-міністр України Микола Азаров стверджує, що на Черкащині при укладанні статистичної звітності під урожай 2011 року були занижені площі посіву озимих культур. Про це йдеться у відповіді Миколи Азарова народному депутату-черкащанину Ігорю Єреську (фракція «Блок Юлії Тимошенко - Батьківщина»).

Офіційний запит з приводу статистичних показників площ посіву озимих культур Ігор Геннадійович зробив після публікації на «Прочерку» статті «На Черкащині збирають врожай… у кабінетах? (Главком)», де зокрема, йшла мова про те, що на Черкащині напередодні 2011 року завдяки припискам «збільшили» площі засіяної озимини на 30%.

Але як випливає з відповіді Миколи Азарова, черкаська статистика не лише не покриває міфічні посіви, а й навпаки – не враховує реальні. Так, за словами прем’єра, у статистичній звітності недорахували 5,8% засіяних площ.

Далі цитуємо відповідь прем’єр-міністра України, яку «Прочерку» надіслав Ігор Єресько:

«Головним управління агропромислового розвитку облдержадміністрації та Головним управлінням статистики разом з органами місцевого самоврядування проведено звіряння фактичної площі посіву озимих культур під урожай 2011 року з площею, відображеною в статистичній звітності. За результатами звіряння з’ясовано, що через невчасне подання дрібними фермерськими господарствами відповідних звітів в орган статистики, фактична площа посіву озимих культур під урожай 2011 року за всіма категоріями господарств становить 350,7 тис. гектарів, що на 19,1 тис. гектарів (або 5,8%) більше відображеної в статистичній звітності.

Уточнені дані щодо площ посіву озимих культур в Черкаській області та в Україні в цілому будуть враховані під час складання звіту «Посівні площі сільськогосподарських культур під урожай 2011 року», – йдеться в документі за підписом Миколи Азарова.

реклама

Коментарі  

 
+6 #2 Україна 19.03.2011 10:46
Ще за часів союзу аграгії подавали занижені показники площ посівів,щоб вразі неврожаю був показник,а якщо вродило-приховать для власних потреб.І поголівя худоби приховувалося.Треба ж було годувати армію неробів по владних кабінетах.Тому завезуть мішок цукру,тому мясця...,а назамін везли по колгоспах дорогоцінні запчастини...З тих часів нічого не змінилося окрім :відкати тепер вимірюються не в натур продуктах...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 гонта 18.03.2011 21:10
Від намальованих цифр для пересічного громадянина в роті солодше не зробиться. Правда, три аграрника ввійшли в вісімку міліардерів з України. Та от тільки ціни на харчі стають недосяжними, вищими за европейські. Краще б сіяли втричі менше, а вал мали більший за рахунок врожайності. Якби було перевиробництво зернових, то квоти на вивіз не встановлювали б.Брешуть бо відсутній облік. А переписка Ереська з Азаровим тому лише підтверження.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100