реклама

реклама

Акцію протесту проти побиття мирних громадян і журналістів у Києві працівниками спецпідрозділу «Беркут» вирішили провести черкаські журналісти під обласним управлінням МВС. Сьогодні близько 17.00 під стіни черкаського МВС прийшли журналісти майже всіх черкаських ЗМІ.


Журналісти розгорнули плакати з написом «Руки геть від журналістів» тощо та кричали міліції «Ганьба!». Також представники засобів масової інформації принесли під двері міліціонерам пляшки з «кров’ю», щоб правоохоронцям вистачило цього, і щоб вони більше не били громадян на майданах.


Ініціювали акцію Черкаська обласна організація НСЖУ разом з журналістами Світланою Пічугіною та Володимиром Лимаренком.

До речі, як зауважила пані Світлана, вона отримала у міській прокуратурі відмову про порушення кримінальної справи у зв’язку з заявою про перешкоджання журналістській діяльності, яку вона писала після того, як невідомі молодики не пускали її та колег на сесію обласної ради. А з обласної прокуратури вона взагалі не отримала відповіді по результатам розслідування.


Виступив перед присутніми і відповідальний секретар Черкаської обласної організації НСЖУ Василь Трохименко.

– Сьогодні ми також пригадуємо Василя Симоненка, який 45 років тому постраждав від рук озвірілих міліціонерів, що відбили йому нирки і він захворів на рак. Ми пригадуємо В’ячеслава Чорновола, який боровся за свободу слова, демократію і його загибель досі не розслідувана. Символом боротьби за демократцію став Георгій Гонгадзе. Його вбивство також не розслідувано і замовники не покарані. А нині від рук «беркутівців» постраждало 45 журналістів. Зараз вони – з розбитими головами і поламаними руками. Замість того, щоб захищати громадян, міліція їх б’є! Це неприпустимо! – заявив Василь Трохименко.


Він також озвучив офіційну заяву НСЖУ, в якій закликав журналістів працювати професійно й об’єктивно.

По периметру стояло декілька міліціонерів, із журналістами поспілкувалися, зокрема, начальник управління громадської безпеки Володимир Іващенко та начальник сектору зв'язків із громадськістю УМВС України в Черкаській області Людмила Поліщук.

 

Насамкінець журналісти підписалися під вимогою негайно дати правову оцінку діям спецпризначенців на Євромайдані і відкрити кримінальні справи за фактами перевищення ними службових повноважень, перешкоджання журналістській діяльності і злочинної бездіяльності правоохоронців, які не захищали мирних громадян. Заява буде направлена в Генпрокуратуру і обласну прокуратуру.

Деталі дивіться ВІДЕО.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #12 Helen 04.12.2013 02:00
Журналисты-большие умнички,благода ря вам мы информированы и осведомлены!!!! Спасибо вам!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #11 будячок 03.12.2013 10:45
Цитую Русь-Кий:
...вас просто хотят ограбить и кинуть члены асоциации в которую входят даже африка с мексикой))

А МАЙДАНутим необхідно спочатку (усіма засобами, і кривавими теж) ДОБИТИся свого, потім на своїй шкурі відчути усі БАТОГИ (прелєсті ЄС), а потім - аналогічно майдану-1, шукати винних, прєдатєлєй і т.д. НАШОМУ ЕЛЕКТОРАТУ ПОДОБАЄТЬСЯ НАСТУПАТИ НА ТІ Ж САМІ ГРАБЛІ!!! Таке враження, що їм це подобається :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #10 Кирилл 03.12.2013 10:17
Девочка на первой фотке, посредине - няшка)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #9 Русь-Кий 03.12.2013 02:14
Пробачьте мои два поста ! Я случайно не в ту тему написал.А по этой теме я целиком поддерживаю протестантов !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #8 Рупор 03.12.2013 02:02
Після цього ці мєнтоп** будуть служити народу України? Тяжка віриться.... :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-18 #7 Дід на призьбі 02.12.2013 23:36
Примітив нижче призьби. Європою геть і не пахне. Прикро за нашу убогість і темноту.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-22 #6 Русь-Кий 02.12.2013 23:14
И главное вас никто не принимает в евросоюз,вас просто хотят ограбить и кинуть члены асоциации в которую входят даже африка с мексикой))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-20 #5 Рус-Кий 02.12.2013 23:11
Майданутые чебуреки,вас подставили .... !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #4 федор принципиальный 02.12.2013 21:46
Ну просто молодцы,освещай те честно,правдиво события,связанн ые с тем,что происходит в стране,городе,н евзирая ни на чины,ни на фамилии и вы заслужите любовь народа,не продайте свою честь и совесть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #3 Фугас 02.12.2013 21:31
Достойно и заслуживает уважения. Для них "наших бьют!" повод обьединяться, а не давать деру. Жаль только, что "майже всих". Хотя и понятно, почему "майже"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100