реклама

реклама

На сьогодні у лікувальних закладах міста проходять інтернатуру 48 осіб, із яких 17 навчаються по державному замовленню, 31 – за контрактом. Найбільш популярні спеціальності серед інтернів: стоматологія, гінекологія, педіатрія та хірургія.

– Наші лікарні та поліклініки є акредитованою базою інтернатури, проходять інтернатуру у нас щорічно близько 50 осіб, але залишаються працювати лише 10-15, хоча потреба становить 70-75 фахівців, – розповідає директор департаменту охорони здоров’я та соціальної політики міськвиконкому Олег Стадник.

Як зазначає Іван Сіц – один із інтернів-хірургів, який проходить інтернатуру у Третій міській лікарні, що цей медичний заклад – ідеальна база для навчання, там створені для інтернатури абсолютно всі умови. Іван навчався за держзамовленням і за направленням через місяць їде працювати до Тальнівської районної лікарні. Він заявляє, що і надалі пов’язуватиме своє життя із медициною, бо хірургія – це його покликання.

– Скажу чесно, «Інтерни» – мій улюблений серіал, але нічого спільного із нашим інтернівським життям там немає, не знаходжу жодної паралелі, – ділиться Іван Сіц.

У місті цього року проходять інтернатуру:

Перша міська лікарня: 1 інтерн з хірургії.

Третя міська лікарня швидкої медичної допомоги: 2 – з неврології, 1 – з радіології, 4 – з хірургії, 1 – з терапії.

Дитяча лікарня: 8 педіатрів, 1 – з ортопедії та травматології.

Пологовий будинок № 1: 2 – з неонатології, 8 акушер-гінекологів.

Міська інфекційна лікарня: 2 інфекціоністи.

Друга поліклініка: 1 інтерн з неврології.

Перша поліклініка: 1 інтерн із сімейної медицини.

Четверта міська поліклініка: 1 – з хірургії, 2 – сімейна медицина.

Перша стоматологічна поліклініка: 5 стоматологів.

Друга стоматологічна поліклініка: 10 стоматологів.

Довідка:

У 2010 році у лікувально-профілактичні заклади міста прибуло 54 лікарі, вибуло 55 (тобто динаміка негативна). На сьогодні всього існує 1098 посад лікарів, із них неукомплектовано 20% – 170 посад.

Про це повідомляє прес-служба МВК.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100