реклама

реклама

Згортаючи демократичні процеси в Україні, існуюча влада, разом з тим, хоче мати привабливий вигляд у світі. Саме тому вона поновила слідство у справі щодо загибелі В’ячеслава Чорновола. І сьогодні навіть є ймовірність того, що справа ця буде доведена до кінця. Про це в коментарі «Прочерку» розповів голова обласної організації Народного Руху України Юрій Громовський.

«Поновлення справи дасть можливість владі на весь світ сказати, мовляв, дивіться, у нас не лише майдани виникають, а й резонансні справи розслідуються»

«Поновлення справи дасть можливість владі на весь світ сказати, мовляв, дивіться, у нас не лише майдани виникають, а й резонансні справи розслідуються»

Нагадаємо, днями Генеральна прокуратура України передала на додаткове розслідування в столичний головне управління міліції кримінальну справу, порушену за фактом загибелі в ДТП колишнього лідера Народного руху України В'ячеслава Чорновола. Про це повідомили в прес-службі Генпрокуратури.

Водночас, як повідомили ЗМІ, ні в ГПУ, ні в столичному ГУ не змогли поки що повідомити, з яких причин, коли ця справа була передана.

Як відомо, Чорновіл трагічно загинув в автокатастрофі на трасі Бориспіль-Золотоноша 25 березня 1999 року.

Відомий черкаський рухівець Юрій Громовський добре пам’ятає той день. Каже, що оперативно відреагував на повідомлення колег, сів у машину, і поїхав на те злощасне місце.

– Пригадую кров на асфальті… Тоді більшість людей не вірила, що Чорновіл міг загинути в автокатастрофі. Та й зараз багато хто в це не вірить! У нас є купа запитань до слідчих, на які вони не можуть дати відповідей, – розповів «Прочерку» Юрій Громовський. – Тоді, коли загинув Чорновіл, ми обрали зі свого рухівського кола одну людину, якій доручили на громадських засадах провести розслідування. Це правоохоронець Микола Степаненко. Пізніше він написав книгу «Майже все про загибель В'ячеслава Чорновола». Автор книги стверджує, що лідера Народного руху вбили. Але слідство тоді розглядало лише одну версію – дорожньо-транспортна пригода. Тому ми декілька разів просили відновити справу щодо смерті В’ячеслава Чорновола.

Однак за нинішніх політичних реалій, на думку Юрія Громовського, поновлення слідства у загибелі Чорновола є більше піаром влади.

– Існуюча влада, згортаючи демократичні процеси в Україні, разом з тим порушила цю справу, щоб мати привабливий вигляд в Європі і Сполучених Штатах. Там увесь час нагадують Україні про резонансні справи (вбивство журналістів, громадських діячів), які не доведені до кінця. Поновлення справи дасть можливість владі на весь світ сказати, мовляв, дивіться, у нас не лише майдани виникають, а й резонансні справи розслідуються. Мотивація влади очевидна: показати світу, що в Україні є демократія. Але чи цього разу справа може бути доведена до кінця? Ймовірність якась існує. Ми ж багато чого не знаємо. Кому зараз може бути вигідно притягнути Кучму до відповідальності? А довести до кінця справу Чорновола? Але скажу одне: якщо багатьом це може бути вигідно, то справа зрушить з місця. Пам’ятаєте Всеукраїнський референдум 1991 року? Тоді і народі, та навіть владі була вигідна незалежність. Однак повертаючись до справи Чорновола зазначу: на мою думку вже не знайдуть тих, кого слід карати…

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринник повідомив, що справу щодо смерті В'ячеслава Чорновола направлено на дорозслідування. З його слів, подробиці цієї справи стануть відомі безпосередньо після заслуховування відповідної інформації.

реклама

Коментарі  

 
+3 #3 кузьма 26.03.2011 23:55
Україна вся не сумнівається, про те, що це було вбивство, а Андрія сумніви беруть. ***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-13 #2 Андрій 25.03.2011 18:02
Швидкість була майже 200 км...І це вночі...А підтримка народу була слабкою,що і фіксували кожні вибори...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 Україна 25.03.2011 17:35
Ані хто й не сумніваеться,що Чорновола вбили!Був би живий давно б був президентом.Боялися його,адже мав неабияку підтримку серед народу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100