11 грудня студента-архітектора Романа Тесленка, мама якого живе в Черкасах, залишили під вартою на два місяці, звинувативши його в захоплення Київської міської державної адміністрації, інформує «Тиждень».

Хлопцеві інкримінують ст. 191 ч. 1, ст. 294 ч. 1 ст. 341, 342 ч.2 та ст. 345 ч. 2. Все це – побиття міліціонерів, організація масових заворушень, опір працівникам міліції – тягне років так на вісім.

Розгляд справи розпочався у Шевченківському суді з затримкою на 6 годин. Суддя заборонила зйомку, підкреслюючи, що знімати не варто навіть на мобільні телефони.

У матеріалах справи – 180 сторінок: свідчення міліціонерів, які відчули «удар ззаду», але не бачили, хто їх бив; свідчення охоронців КМДА, які бачили «натовп невідомих», що потрапив до будівлі. І аж один свідок, який згадує про головного, за версією суду, організатора заворушень, Романа Тесленка.

Свідок Березюк нібито бачив його того дня біля КМДА. Роман (але зі світлим волоссям замість темного та, за описом свідка, на 10 см нижчий за «оригінал») стояв поруч із розбитою пляшкою, що лежала на асфальті… Жодних доказів того, що розбита пляшка була коктейлем Молотова, відбитків пальців Романа Тесленка чи то навіть живих свідків, які б підтвердили, що дійсно розповідали все це, обвинувачення надати не може. Але, оскільки йдеться про небезпечного злочинця, хоч і раніше не судимого, запропонувала залишити хлопця під вартою на два місяці.

Троє народних депутатів-опозиціонерів запропонували взяти студента на поруки. Врешті суд «іменем України» констатував, що Романа Тесленка необхідно залишити під вартою.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100