реклама

реклама

Черкаського активіста Ярослава Приходька, якому присудили двохмісячний домашній арешт за причетність до підняття прапора ЄС на площі перед міськрадою, захищає адвокат з Центру надання безоплатної юридичної допомоги. Про це в коментарі «Прочерку» повідомила прес-секретар Об’єднаної опозиції Тетяна Воронцова.

– Ми звернулися до цього Центру. Вчора також написали клопотання до слідчого, щоб залучити адвоката, – зазначила вона. – Сьогодні Ярослав їздив на психіатричну експертизу в Смілу. Слідчий був проти того, щоб адвокат його супроводжував. Однак у нас виникла підозра, що міліція просто захотіла прикритися відповідною довідкою. Зрештою, щоб ми були певні, що Ярослав буде захищений належним чином, він таки поїхав з адвокатом.

За словами Воронцової, результатів експертизи поки що немає.

– Справа є повністю політичною. Зрозуміло, що міліція обрала жертвою найменш захищену людину на мітингу. Вони чомусь не чіпали депутатів міської та обласної рад, інших політиків… Однак опозиція просто так Ярослава не віддасть, ми будемо відстоювати його права. Зрозуміло, що ані кримінального, ані адміністративного правопорушення у піднятті прапора ЄС немає, – впевнена Тетяна Воронцова.

Як відомо, Соснівський районний суд Черкас присудив черкаському активісту Ярославу Приходьку, якого звинуватили у піднятті прапора ЄС на площі міста, міру запобіжного заходу – тримання під домашнім арештом протягом двох місяців, поки не закінчиться слідство. Звернення щодо інциденту надійшло від в. о. міського голови комуніста Віктора Білоусова. Суддею був В. Чепурний.

Документ зі сторінки Вікторії Курченко у «Фейсбуці»

Документ зі сторінки Вікторії Курченко у «Фейсбуці»

 

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #4 Гость 17.12.2013 23:42
Не могу понять ... Почему в названии статьи идет речь о аресте "через підняття прапора ЄС", если в судебном документе четко написано - ч. 2 ст. 345 КК України : "насильство щодо працівника правоохоронного органу" ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Генадій Петренко 16.12.2013 17:53
Цитую Оксана Колісник:
Що, і клопотання про домашній арешт надійшло від Білоусова? Ну це щось таке...

Дійсно, вже хоча б не перекручували факти. Клопотання про арешт вносить слідчий, а не посадові особи державної влади.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Оксана Колісник 16.12.2013 17:38
Що, і клопотання про домашній арешт надійшло від Білоусова? Ну це щось таке...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Черкаси 16.12.2013 17:34
у Білоусова досі перед очима Ленін падає... бідненький... таке пережив... все комуно-життя перед очима пролетіло!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100