Черкаські хокеїсти втрачають єдину можливість тренуватися. Із закриттям ТРЦ «Екватор» припиняє існування єдина приватна ковзанка, на якій вони тренувалися. Місто ж і досі не спромоглося збудувати жодної льодової арени, хоча чиновники обіцяли це зробити. Минулого року навіть спрямували кошти на проектну документацію. Зрештою наміри так і залишилися на папері, йдеться в сюжеті «Фактів», що на телеканалі «ICTV».

13-річний Дмитро Шевченко готується до останнього тренування на єдиній в Черкасах льодовій арені. Хлопець займається хокеєм з шести років і чи не щодня. Одразу після уроків – мерщій на ковзанку. Але віднині для тренувань команди не буде місця.

– Це загрожує розпаду команди, оскільки це єдина ковзанка в Черкасах. Тепер її закривають. Для нас це дуже сумно, бо ми живемо хокеєм, для нас це не просто гра, а щось більше, – каже гравець хокейної команди Дмитро.

Ще кілька років тому в місті було дві ковзанки в торговельно-розважальних центрах. Позаторік закрили одну, тепер згортають другу. Батьки в розпачі: у дітей відбирають улюблені справу і мрію стати професійними хокеїстами.

– Найближчий каток – у Кременчуці чи в Кривому Розі. Звичайно, це занадто далеко, зважаючи, що ще є навчання. Сподіваємося на те, що хтось таки зверне увагу, і до когось ми таки достукаємося, щоб ковзанка в місті існувала, – говорить мама юного хокеїста Олена Макаренко-Клабан.

Разом із тренером вони ще збираються знайти вихід, адже за два роки занять юні хокеїсти показали відмінні результати на турнірах.

– Хокейний клуб не припиняє свою діяльність, а поки що призупиняє, бо немає місця для тренування, – зазначає помічник головного тренера Валерій Клешньов.

Торік у Черкасах планували звести ковзанку за державною програмою. Депутати навіть спрямували гроші на проект. Будувати мали за рахунок субвенції з держбюджету, але ідею не втілили в життя.

– Ми дійсно заклали два мільйони гривень на співфінансування. На жаль, у травні депутати нової більшості зняли ці кошти, – пояснює депутат міської ради з групи «Вільні демократи» Олег Ліходькін.

Самостійно місто не потягне будівництво льодової арени, тому шукатимуть інвесторів.

– Найближчим часом ми запропонуємо українському бізнесу відкрити відповідний заклад у Черкасах, – обіцяє заступник міського голови Павло Карась.

Батьки платять по 300 гривень на місяць за десять хокейних занять. Крім дітей, тут тренуються і дорослі. Разом зібрали більше тисячі підписів за відкриття ковзанки. Обіцяють: добиватимуться свого, аби не знищити дитячі мрії.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #3 Гонта 30.12.2013 02:44
Скиньтесь по 400 грн. отриманих від орла і вистачить на ковзанку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Факт 29.12.2013 20:29
А где же "пламенный борец за счастье черкащан" Поплавский. Или уже все проблеммы Черкасс его не интересуют.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Гражданин 28.12.2013 21:41
А где же "пламенный борец за счастье черкащан" Булатецкий? Почему он не организовал борьбу за сохранение единственного в Черкассах катка?
Или он способен только улицы переименовывать , да рваться в депутаты ВР, чтобы поскорее смыться в Киев?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100