реклама

реклама

Враховуючи певні тривожні настрої в суспільстві пов'язані із інформацію окремих ЗМІ про те, що в Беларусі, Росії і у країнах Євросоюзу були виявлені сліди радіоактивного забруднення, що стали наслідком викидів на "Фукусімі-1", хіміко-радіологічна лабораторія аварійно-рятувального загону спеціального призначення провела дослідження радіаційного фону в обласному центрі.

Зокрема дослідження проводилися різних районах міста і становили в долині троянд -0, 13 мк. Зв\год, Південно-західному районі 0, 13-0, 14 мк. Зв\год, в районі аеропорту - 0, 14 мк. Зв\год, поряд із спортивним комплексом на проспекті Хіміків - 0, 14-0, 15 мк. Зв\год. Ці показники дуже низькі і не йдуть у жодне порівняння з тими рівнями, що були зафіксовані в 1986 році.

Потужність експозиційної дози на поверхні грунту та вміст радіонуклідів у воді не перевищують нормативни показників. Загальний радіаційний фон по виміру бета та гама частиць не перевищує показників передбачених НРБУ-97 (норми радіаційної безпеки України) Для порівняння природним фоном вважається показник до 0, 18 мк. Зв\год.

Тож у черкащан жодних приводів для хвилювання немає, радіаційна обстановка по Черкасам та області безпечна та стабільна. Моніторинг радіаційної обстановки у подальшому планується проводити регулярно, повідомляють у прес-службі МНС області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100