Прокурор Черкаської області Геннадій Дем’яненко

Прокурор Черкаської області Геннадій Дем’яненко

Судді Уманського міськрайонного суду, якого 1 жовтня співробітники СБУ спіймали на хабарі, лише 5 грудня заступником Генпрокурора України було оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 368 ККУ. А 20 грудня Генпрокурор вніс клопотання до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про відсторонення цього судді від обов’язків професійного судді.

На сьогодні досудове розслідування щодо судді-порушника завершено і триває процедура ознайомлення з матеріалами провадження. І за день-другий справа буде скерована до суду. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив прокурор області Геннадій Дем’яненко.

Цікаво, що, як повідомив прокурор області, після того, як суддю спіймали на хабарі, його не затримували, бо лише за згоди ВРУ можна затримувати суддю.

– Сума неправомірної вигоди складала 3 тисячі доларів. Хабар суддя отримав за те, щоб уникнув кримінальної відповідальності один із підозрюваних в ДТП, внаслідок якої загинула людина. Винуватця ДТП притягували до кримінальної відповідальності. За те, щоб людину не позбавляти волі, він і просив вказану суму. Суддю викрили при передачі грошових коштів у приватному авто співробітники прокуратури і СБУ. Повідомлення про це надійшло від того, хто давав кошти, – зазначив прокурор області. – Чому винуватець ДТП замість того, щоб просто дати хабар, «злив» суддю? Мені невідомо. По-різному буває. Людина, яка написала заяву про те, що в неї вимагають хабар, вважала, що гроші в неї просять незаконно. Тому особа і звернулася до прокуратури.

Нагадаємо, судді загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як писав сайт «Кропива», підозрюваний – це суддя Уманського міськрайонного суду Черкаської області Іванов Анатолій Анатолійович.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #2 Гонта 30.12.2013 19:35
Не вписався в корумпований злочинний трикутник.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 незнайка 30.12.2013 17:09
Какие-нибудь сроки там установлены?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100