реклама
Sucurity Police

реклама

Господарський суд Черкаської області під головуванням судді Наталії Спаських 8 січня вирішив задовольнити позов ПАТ «Черкасиобленерго» в особі Смілянського міського РЕМ до смілянського КП «ВодГео» про стягнення 5 893 515,93 грн. боргу за спожиту електроенергію. Рішення суду є у розпорядженні інформаційного агентства «Прочерк».

Представник відповідача позовні вимоги визнав, але заперечував проти задоволення позову, оскільки заборгованість виникла в зв'язку з невідповідністю чинних тарифів на послуги водопостачання та водовідведення, які не відповідають економічним затратам на надання цих послуг та в зв'язку з невідшкодуванням державою різниці в тарифах.

Однак суд керувався не цими аргументами, а договором, укладеним 2012 року між сторонами. За його рішенням, заборгованість слід стягнути з відповідача примусово.

Суд відмовив у задоволенні клопотання відповідача про залучення до участі у справі співвідповідачем Міністерства регіонального розвитку, будівництва та комунального господарства України, яке є головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми про надання у 2013 році субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості в різниці в тарифах на теплову енергію. При цьому суд виходив з того, що інший відповідач має бути такою юридичною чи фізичною особою, за рахунок якої в принципі можливо було б задовольнити позовні вимоги. Оскільки Мінрегіонбуд не є стороною договору, а також не може бути солідарним відповідачем із КП «ВодГео» за зобов'язаннями перед позивачем за позовними вимогами, то підстав для залучення вказаного міністерства ще одним відповідачем у справі суд не знайшов.

Крім зазначеної суми у майже 6 мл. грн відповідач має виплатити також понад 68 тис. грн на відшкодування судового збору.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #5 Н2о 11.01.2014 12:52
що Ви "мелете"?
Цитую CB:
В результаті місто залишиться без води (Н2О)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Іван 10.01.2014 23:40
Хто їм не давав тарифи зробити економічно обгрунтованними . Знаючи, що держава різницю в тарифах давно не компенсує. Не думаю, що хотіли бути добрими і щедрими для смілян, просто готувалися до чергових виборів...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 незнайка 10.01.2014 16:47
Азаров-я не я и хата не моя А вы там как угодно между собой разбирайтесь Гос бюджет принят а виноватых в невыполнении нет Олийнык рахувал поднятые руки за внесение изменений после 1 квартала 2013 года В конце года его лицо перестало вмещаться в экран ТВ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 CB 10.01.2014 16:46
В результаті місто залишиться без води (Н2О)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Н2о 10.01.2014 16:07
і навіщо цей матеріал?? звичайні господарські розрахунки!! таких десятки в день проходять!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100