реклама

реклама

Учора, 22 липня, на сесії Черкаської міськради міський голова Сергій Одарич повідомив, що планується зміна керівництва КП "Черкаситеплокомуненерго".

Контракт у нинішнього керівника підприємства закінчується 29 липня і пан Одарич не має наміру його продовжувати, оскільки вважає даного керівника неефективним менеджером. Аргументацію мера щодо цього питання "Прочерк" вже подавав.

Щойно ж ми отримали інформацію з цього приводу і від самого директора КП "Черкаситеплокомуненерго" Миколи Кушніра.

– Так, пан Одарич має право не продовжувати контракт зі мною, як з керівником, але, з іншого боку, я вбачаю у цьому порушення моїх прав як громадянина. Адже згідно з законодавством України, всі ми маємо право на працю. А щодо ефективності моєї роботи на підприємстві, то хай він спробує знайти ефективнішого керівника за мене, – говорить Микола Іванович. – У офіційно визначеному державою бізнес-рейтингу підприємств теплової енергетики України ми торік зайняли перше місце. Нині ж, незважаючи на пережиту сувору зиму, вкладаємося у всі терміни підготовки до зими. А стосовно того, що Черкаська ТЕЦ надає тепло для населення дешевше за рахунок використання альтернативних джерел тепла, то це не так. Наскільки мені відомо, ТЕЦ використовує для опалення населення, як і ми, лише газ. Вугіллям же на даному підприємстві опалюють лише другу-третю групу споживачів – це бюджетні установи та підприємстві. Тому що на сьогодні, як би там не було, але населення вигідніше опалювати таки газом.

Коментуючи тезу Сергія Одарича про те, що "підприємство "Черкаситеплокомуненерго" є дотаційним і вимагає постійних вливань коштів у нього", Микола Кушнір зазначив, що починаючи з 90-х років і до 2006 року тариф на послуги підприємства був збитковим.

– З 90-х років не покривалась різниця в тарифах. Додаткове навантаження на підприємство створювали і рішення влади про підвищення газу заднім числом. А рентабельність тарифів не завжди вчасно приймалась міськрадою. Лише з 2006 року він став беззбитковим, – пояснює Микола Іванович. – Стосовно ж коштів, які надавалися у вигляді дотацій нашому підприємству, то значна частина була виділена з Державного бюджету, а не міського. І це нормальна практика. Держава бере на себе зобов'язання виділяти субвенції підприємствам теплоенергетики, адже системи у нас зношені, потребують ремонту.

Директор КП "Черкаситеплокомуненерго" Микола Кушнір працює на підприємстві майже 30 років, з них керівником – 8 років. Він пройшов кар'єрним шляхом від майстра до директора.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100