реклама

реклама

"От чому немає гречки?"

"От чому немає гречки?"

Директор департаменту економічної політики і розвитку Черкаського міськвиконкому Павло Карась вважає уряд Миколи Азарова таким, що діє методами радянської доби. Про це Павло Миколайович розповів сьогодні журналістам на прес-конференції. Щоб було дохідливіше, розповів на прикладі гречки.

– Чому немає гречки? Не через те, що вона не вродила. А тому що уряд сказав: «Більше ніж півтори тисячі гривень за тону зерна продати зась. Інакше до вас прийде прокурор». Що виробники гречки сказали у відповідь? «Добре, не продамо». Вони не почали продавати по 1,5 тис грн. за тону, а просто перестали її продавати. Гречки не стало, – констатує Павло Карась. – У результаті беремо гроші і робимо невластиву для держави функцію – купуємо гречку в Китаї. Але хіба це функція держави? Кидаємо значні гроші, займаємо роботою величезною кількістю чиновників…

– Як би регулював дану ситуацію польський політик Лешик Бальцерович у Польші, який є прихильником ринкової економіки? Він би сказав: «Добре. Неурожай гречки. Коштувала вона 8 грн. за 1 кг, а стала коштувати 20 грн/кг. Нічого страшного. Різницю ми додамо до пенсії кожному малозабезпеченому до пенсії. Все». Буде гречка в магазинах. Оце механізм ринкового регулювання! На жаль, у нас цього немає, – спохмурнів Павло Карась.

Насамкінець він зазначив, що йому звичайно важко з позиції директора департаменту економічної політики і розвитку МВК оцінювати діяльність уряду, але така, мовляв, його позиція.

– Я б дуже хотів, щоб в нашій країні з’явився уряд, що може робити реальні ринкові реформи. Поки що я ринкових реформ не бачу. Я бачу уряд, який працює в командно-адміністративному ключі на максимальній ефективності цієї системи. Але так як сама командно-адміністративна система неефективна, то і немає великої ефективності в діяльності уряду, – підсумував Павло Карась.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 M 06.04.2011 10:09
Карась, когда в Черкассах будут дороги??? Уже и асфальтный завод принадлежит только Одаричу...
Вы не говорите много, вы скажите когда конкретно будут дороги???? Или в противном случае прделдагаю всему руководству горисполкома застрелиться, как настоящиим мужчинам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Виборець 05.04.2011 09:38
Дивно. :eek: А його шеф Одарич каже,що країною правлять чудові господарники, абсолютно справедливі державні мужі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Oselok 05.04.2011 09:09
Не Карась,а справжній Бальцерович!
На місце Азарава його!
Тоді заживемо як у Швейцарії.А може ще й краще!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100