реклама

реклама

Черкаська обласна організація Національної спілки журналістів України засуджує насилля по відношенню до свого колеги – оператора сайту «0472.ua» Олега Огілька з боку працівників силових структур.

«Вимагаємо якнайшвидше розслідувати інцидент, покарати винних правоохоронців за жорстокість та повернути нашому колезі вилучену під час затримання відеокамеру», – йдеться у заяві НСЖУ.

«Звертаємо увагу міліції, що Олега Огілька було жорстоко побито та затримано під час виконання ним своїх професійних обов’язків – висвітлення подій, що відбувалися в Черкасах 23 січня під час штурму приміщення облдержадміністрації учасниками акції протесту. За словами Олега Огілька, на нього напали люди в цивільному, які не назвалися. Його повалили в калюжу обличчям вниз, де вже лежало більше 50 чоловік, в основному молодь. 

Як розповідає редактор сайту «0472.ua» Інна Онищенко, колегу-оператора цілу ніч тримали в приміщенні Соснівського райвідділу міліції. Коли відпустили, від численних побоїв постраждалий не міг навіть зійти по сходах. У лікарні журналістові діагностували численні побої, забиття нирок, набряк голови.

Під час інциденту співробітники правоохоронних органів, за свідченням журналіста, відібрали в нього професійну камеру вартістю 17 тис. грн. Досі апаратуру не знайдено.

«Черкаська обласна організація Національної спілки журналістів України звертається до правоохоронних органів з вимогою припинити прояви насильства по відношенню до працівників ЗМІ. Просимо пам’ятати, що висвітлення актуальних подій та масових заходів – це професійний обов’язок представників медіа. Вважаємо за необхідне розробити та довести до всіх співробітників правоохоронних і силових структур порядок реагування на співробітників ЗМІ, які виконують свій професійний обов’язок в місцях сутичок», – зауважує голова Черкаської обласної організації Національної спілки журналістів України, перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Черкасець 24.01.2014 21:17
Черкаські менти не розчарували. Я вже почав думати, що усі ..... Києву подались.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100