Апеляційний суд Черкаської області звільнив з-під варти та залишив під домашнім арештом підозрюваних у штурмі Черкаської ОДА Олександра Овчиннікова, Олександра Шульгу. Під домашнім арештом і надалі залишатиметься Олег Снігур, а от розглядати по суті апеляційне провадження щодо Віталія Сабашенка суд був позбавлений можливості, тому залишив його під вартою з визначенням застави у розмірі 24360 грн.

Так, 30 січня Апеляційний суд Черкаської області розглянув апеляції прокурора та сторони захисту на ухвалу Чорнобаївського районного суду від 25 січня 2014 року, якою Олександру Овчиннікову було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави. 

Прокурор просив скасувати ухвалу суду першої інстанції у частині визначення застави, залишивши підозрюваного під вартою, а захист просив як запобіжний захід застосувати особисте зобов’язання.

Ухвалою колегії суддів апеляційного суду Черкаської області скасовано ухвалу суду першої інстанції, підозрюваного звільнено з-під варти та обрано для нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на 60 діб із забороною брати участь у масових заходах.

31 січня Апеляційний суд Черкаської області розглянув апеляцію сторони захисту на ухвалу Золотоніського міськрайонного суду від 25 січня 2014 року, якою Олександру Шульзі, за клопотанням слідчого, яке погоджено з прокурором, було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Захисник подав апеляційну скаргу, у якій просив скасувати ухвалу суду першої інстанції та як запобіжний захід застосувати домашній арешт.

Ухвалою колегії суддів апеляційного суду Черкаської області задоволено клопотання сторони захисту, скасовано ухвалу суду першої інстанції, підозрюваного звільнено з-під варти та обрано для нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на 60 діб із забороною брати участь у масових заходах.

Апеляційний суд Черкаської області не змінював ухвалу слідчого судді Соснівського районного суду м. Черкаси від 25.01.2014 року про застосування запобіжного заходу щодо Олега Снігура. Ще до початку засідання прокурор відкликав своє клопотання про зміну запобіжного заходу для Олега Снігура з домашнього арешту на тримання під вартою. Відтак мірою запобіжного заходу для Олександра Снігура залишається домашній арешт.

Апеляційне провадження стосовно Віталія Сабашенка закрито в зв’язку з відмовою прокурора від апеляційних вимог, якими він просив скасувати ухвалу суду першої інстанції в частині визначення застави. 

Окрім того, були відсутні апеляції інших сторін по справі. 

Відповідно, ухвалу слідчого судді Чорнобаївського районного суду Черкаської області від 25.01.2014 року залишено без зміни – Віталія Сабашенка залишено під вартою з визначенням застави у розмірі 24360 грн, інформують у прес-службі Апеляційного суду області.

реклама

Коментарі  

 
+16 #1 Алена 02.02.2014 11:19
КТО МОЖЕТ КОНКРЕТНО ОТВЕТИТЬ: ПОЧЕМУ НЕ АРЕСТОВАЛИ ВИНОВНОГО, СБРОСИВШЕГО ВАЗОН НА ДЕВУШКУ? ВСЕ ВИДЕЛИ, КТО И ОТКУДА БРОСИЛ ЭТОТ ВАЗОН, НО ПОЧЕМУ НЕ НАКАЗЫВАЮТ ВИНОВНОГО??? ХОТЯТ ЗАМЯТЬ ДЕЛО? ЗНАЧИТ, КАК ЗА МИТИНГ ПОД ОДА - В СИЗО, А КАК ЗА КОНКРЕТНОЕ ПРЕСТУПЛЕНИЕ, ПОВЛЕКШЕЕ ТЯЖЕЛЫЕ ПОСЛЕДСТВИЯ (ВОЗМОЖНО, ДАЖЕ ИНВАЛИДНОСТЬ ДЕВУШКИ) - ГУЛЯЙ НА СВОДЕ И КИДАЙ ГОРШКИ ДАЛЬШЕ?! ПОЧЕМУ БЕЗДЕЙСТВУЕТ МИЛИЦИЯ??? И ВООБЩЕ, ЧТО ПРОИСХОДИТ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100