реклама
Sucurity Police

реклама

В обласній «Свободі» відзвітували, що минулими вихідними за їхньої ініціативи громади 19 райцентрів, сіл та селищ провели демонтаж пам'ятників Леніну.

Як інформує прес-служба партії, пам'ятники Леніну було демонтовано в Умані, Монастирищі, Каневі, Звенигородці, Смілі, Золотоноші, Шполі, Христинівці, Кам'янці, Корсуні-Шевченківському, Жашкові, селищах міського типу Маньківці, Лисянці, Чорнобаї, Цибулеві Монастирищенського району, Буках Маньківського району, у селах Колодисте Тальнівського району, Михайлівка Кам'янського району та Івахни Монастирищенського району.

У Чигирині та Городищі таких пам'ятників не було з 90-х років ХХ століття, у Черкасах та Тальному їх було демонтовано у 2000-х роках. Леніна в місті Ватутіне було знесено в січні 2014, а у Смілі один із двох пам’ятників знесено 27 червня 2013 року.

У понеділок, 24 лютого 2014 року, в Катеринополі та Драбові на сесіях селищних рад ухвалили рішення про демонтаж символів тоталітарного минулого і в цих районних центрах.

На Черкащині, зокрема в селах, залишається ще немало символів більшовицької окупації, серед яких більшість – пам'ятники Леніну, що мають незабаром демонтувати.

– Пам'ятники Леніну – це як пам'ятники нашому рабству. Він – засновник режиму, що тероризував та вбивав українців, а ще кілька днів тому нами керували його послідовники. Зносячи ці монументи, ми позбавляємося від рабства та символічно відмежовуємося від духу поразок. Українці прагнуть зміни системи, а не табличок з іменами на дверях кабінетів. Тому маємо боротися із рештками режиму та злочинної системи – від пам'ятників до тіньових схем і колишніх адептів режиму, – прокоментував «ленінопад» на Черкащині голова обласної організації ВО «Свобода» Юрій Ботнар.

реклама

Коментарі  

 
+3 #3 Михайло 27.02.2014 16:25
Юрчик!Коли ти займешся суспільно - корисною працею? Потрібно працювати ледацюги! Які партіі? Влаштуйся вантажником в продовольчу лавку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 Нестор Іванович 27.02.2014 12:58
Цитую Н2о:
ну на Гитлера и похож,и замашки те же.


Слава Богу, що не на Лєніна, бо той всіх ублюдків переплюнув.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Н2о 27.02.2014 12:22
ну на Гитлера и похож,и замашки те же.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100