реклама

реклама

22-річний чорнобаївець Тарас Григорович Шевченко наречений на честь Кобзаря. На такому імені наполіг його дідусь, який казав, що такий збіг прізвища і по батькові рідкісне в родині, тому внук обов’язково має бути Тарасом.

На фото – Тарас Григорович Шевченко

На фото – Тарас Григорович Шевченко


– У школі, пам’ятаю, часто вірші шевченківські змушували напам’ять вчити, щоб на святах декламувати, – пригадує хлопець. – Я навіть у 6-8 класах сам намагався писати вірші, але бажання відбили, коли за чергові, складені мною рядки подарували популярні тоді цукерки «Кузя». Весь клас тоді з мене глузував.

Підвищену увагу до себе Тарас відчував і тоді, коли навчався в Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького, здобуваючи фах історика.

Розповідає, що доводилося неодноразово брати участь у шевченківських читаннях, які влаштовували до дня народження відомого українського поета і художника. Пам’ятає і деревця, які років 3 тому разом із однокурсниками висадили на Тарасовій горі у Каневі.

– Друзі з молодших курсів казали, що після мене на перший курс факультету також вступив Тарас Шевченко, але не Григорович, – додає юнак. – Тому таких, як я, багато.

Тарас Шевченко каже, що, коли доводиться називати власне ім’я та прізвище, ніхто не вірить. Буцім, часто просять показати якийсь документ. Дехто запитує, чому, мовляв, бандуру із собою не носить або де дів вуса.

Нині чорнобаївський Тарас Григорович Шевченко працює соціальним працівником у райдержадміністрації. Він перевіряє і веде облік дітей-інвалідів, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

– Я хотів бути журналістом, але оскільки навчався в гімназії в історичному класі, то й подався на історика, – веде далі Тарас. – Але вчителем працювати не хотілося, тому пішов туди, де було місце. Звикаю потихеньку.

Наталія Каузак

реклама

Коментарі  

 
 
 
+1 #4 Юстиція 05.03.2014 11:37
Цитую Дід Трохим:
Нічо, Тарас Григорович. Зато ті конхвети Кузя привели тебе по адресу. ;-)


Это точно, лучше бы парнишка не ел тех наколотых конфет, может бы в нормальный вуз поступил. А так закончил ПТУ, а думает, что в универе учился. Вывод не кушайте конфетки Кузя, а поступайте в Киевские, Винницкие, Черновицкие и Львовские вузы. Там хорошие вузы, мудрые преподаватели и нет псевдоученых и дважды непредателей Кузь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Дід Трохим 05.03.2014 10:04
Нічо, Тарас Григорович. Зато ті конхвети Кузя привели тебе по адресу. ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 незнайка 05.03.2014 09:48
Рыба ищет где глубже человек-где лучше Кузница национальных кадров-упереди вплоть до науковцев местечковых
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 цікаво 05.03.2014 09:42
пішов туди, де було місце. Звикаю потихеньку.ЦЕ ВИРОК
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100