реклама

реклама

Серйозні проблеми виникли у Черкасах із вивезенням сміття з частини комунальних закладів. Проблеми з’явилися після того, як на початку лютого конкурс на вивезення сміття із медичних та освітніх закладів виграла приватна фірма, а точніше ПП Гончаренко.

Фото з архіву "Прочерку"

Фото з архіву "Прочерку"


Як з’ясували журналісти «Прочерку», комунальне підприємство «Черкаська служба чистоти», що відповідало за цю роботу раніше, мало договір із фірмою «Remondis», котра безкоштовно надавала школам, садочкам та лікарням свої сміттєві контейнери. Фірма ж, яка виграла конкурс, своїх контейнерів не має. Таким чином, куди збиратимуть сміття для подальшого вивезення, незрозуміло.

У результаті змін задоволеними залишилися тільки ті заклади, які мають власні сміттєві бачки. Як повідомили у Першій міській гімназії, вони такі бачки мають.

- Сміття стали вивозити навіть частіше – раніше це робили раз на тиждень, а тепер – двічі, - зазначив директор гімназії Сергій Саєнко.

Натомість, заклади, які своїх бачків не мають, залишилися у програші. Що проблема існує, «Прочерку» підтвердили у Другій та Третій міських лікарнях. А треба розуміти, що лікарняне сміття має свою специфіку, і його накопичення не сприяє якісному медичному обслуговуванню.

Керівник КП «Дирекція парків» Олександр Радуцький зазначив, що тим, хто не має своїх бачків, було запропоновано орендувати у «Черкаської служби чистоти» старі металеві.

- Вони некрасиві, без кришок. Зрозуміло, що у парках такі встановлювати не можна. Наше підприємство буде укладати угоду з «Remondis» напряму, - зазначив Олександр Радуцький.

Як пояснив «Прочерку» юрист Андрій Бортник, що має безпосереднє відношення до ПП Гончаренко, в умовах конкурсу не йшлося про бачки. Переможцю ставилося завдання забрати сміття з контейнерів замовника і перевезти на сміттєзвалище.

- Причому по охороні здоров’я навіть утилізація сміття не входить у вартість, - сказав пан Бортник. – Не я ці умови придумав...

Таким чином, усі «ниточки» сходяться до двох департаментів міської ради – освіти та гуманітарної політики й охорони здоров’я та медичних послуг. А оскільки діяли вони злагоджено, очевидною здається якась участь у цій справі керівництва міськвиконкому.

- Мене обурює, як це замовник не передбачив таку важливу деталь, - сказав у коментарі «Прочерку» перший заступник міського голови Черкас Віктор Беззубенко. – Я такого доручення не давав, ні з ким на цю тему не спілкувався, але мені про це вже відомо. Я обурився, коли дізнався, що в умовах тендеру не було передбачено, що переможець має виставити свої бачки. Треба подивитися, хто підписав ці тендерні умови, що він думав і яким чином буде здійснюватися ця послуга. Я проведу нараду. У будь-якому випадку ми будемо виходити із цієї ситуації, щоб більше не допустити такої помилки. Я вважаю, що це – помилка. Зроблена вона свідомо чи ні – зараз буду в цьому розбиратися.

В історії з вивезенням сміття є й ще одна, менш помітна сторона.

- Тендер виграв приватний підприємець, - розповіла нам людина, обізнана у тому, як відбувалися торги (свого імені вона попросила не називати). – Давайте говорити, так би мовити, відсторонено. Наприклад, у тендері беруть участь комунальне підприємство і приватний підприємець. Якщо виграє комунальне підприємство, яке запросило 400 тисяч гривень, половина цих коштів (тобто 200 тисяч гривень) у вигляді податків повертається у бюджет. Якщо виграє приватний підприємець (яка запросив, скажімо, 300 тисяч), він повертає у бюджет 2 тисячі гривень. От і дивіться, з ким місту працювати вигідніше...

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 Oculus Rift 25.03.2014 09:35
http://pavel-shipilin.livejournal.com/239152.html
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-16 #2 громада 24.03.2014 17:04
Бортнік і Беззубенко-це одне і теж! Невже в місті про це ще хтось не знає? Чи всі роблять вигляд.......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #1 Предупреждение 24.03.2014 13:23
Опять Андрюша, который контролирует Лисенко и Ларионову, теперь уже и Гончаренко. Это главный в Черкассах осваиватель бюджетных денег, тут он прозвучал как юрист Андрій Бортник. Помним не забудем.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100