реклама

реклама

За словами майстрів автоцентру, такого сучасного обладнання, як у них, немає у черкаських СТО

За словами майстрів автоцентру, такого сучасного обладнання, як у них, немає у черкаських СТО

Центр сучасної діагностики авто функціонує на базі Черкаського професійного автодорожнього ліцею. І хоч офіційне відкриття цього центру заплановане на жовтень, вже другий місяць тут опановують ази професії майбутні слюсарі з ремонту автомобілів.

Новостворений центр дає можливості досліджувати стан авто на рівні УЗД для людини. Про це розповів директор ліцею Олександр Горобець.

– Мета нашого центру – підготовка кваліфікованих робітників відповідно до європейських стандартів. На створення автоцентру ми витратили близько 130 тисяч гривень. Це зароблені нами кошти, а також допомога спонсорів та батьків учнів. На деяке обладнання отримуємо суттєві знижки завдяки співпраці з провідними зарубіжними компаніями, такими як Національна Асоціація з підготовки фахівців для автомобільної галузі Франції, – говорить пан Олександр. – Співпрацюємо також з технічною школою міста Ганновер (Німеччина). Делегація учнів нашого навчального закладу відвідувала їхню школу. А німецькі фахівці приїздили до нас.

За словами завідувача навчально-практичного автоцентру Олександра Сокирка, сучасне ліцензоване діагностичне обладнання, яке є в автоцентрі, має далеко не кожна СТО.

– Оскільки автомобільна галузь розвивається досить швидко, випускаються все нові автомобілі, то це вимагає відповідного рівня підготовки фахівців. Наприклад, Національна Асоціація з підготовки фахівців для автомобільної галузі Франції, з якою ми налагоджуємо співпрацю, має зв’язки з усіма виробниками автомобільної галузі в світі. Там знають про всі новинки. І ще автомобіль може не з’явитися на світ, а вони вже можуть готувати до цих автомобілів фахівців. І ми хочемо досягнути такого рівня, – зазначає Олександр Сокирко.

Після начального процесу автоцентр вже нині перетворюється на СТО. Керівництво ліцею заключило договір з черкаським Держтехнаглядом, яке обслуговує тут 23 своїх автомобілі.

– Навчання поєднується в нас з практикою. Он вже майстер з учнями міняє щеплення на автомобілі Ланос, – показує директор ліцею.

– У перспективі хочемо базі Регіонального навчально-практичного автоцентру планують відкрити також сучасну майстерню для ремонту двигунів та проводити техогляди для автопідприємств міста, – говорить заступник директора ліцею з навчально виробничої роботи Ольга Філіпова. – Сучасне діагностичне обладнання дозволить також навчати за новітніми технологіями автомобільної галузі автокадри для підприємств, групи безробітних із центрів зайнятості та групи випускників ЧДТУ (курси для них найближчим часом буде відкрито на базі ліцею).

Цікаво, що за словами пані Ольги, саме їхні випускники користуються нині попитом на ринку праці.

– Зараз затребувані професії на ринку праці – машиніст дорожньо-будівельних машин. Це пов’язано з тим, що у нас в Україні буде проходити Євро-2012, а у якому стані дороги ви самі бачите. Також попитом користуються слюсарі з ремонту автомобілів, бо на цих же дорогах машини і ламаються. Тож СТО області охоче беруть наших випускників, – говорить Ольга Філіпова.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100