реклама
Sucurity Police

реклама

Співробітники Управління державної служби по боротьбі з економічними злочинами ГУМВС України в місті Києві припинили діяльність групи осіб, які незаконно виготовляли, зберігали і транспортували з метою подальшого збуту підробне пальне.

Дев’ятеро осіб організували підпільне виробництво бензину різних марок та дизельного пального в орендованому складі на території одного з підприємств Міноборони. Всі фігуранти злочинного угрупування чітко виконували свої ролі за відповідним розподілом, інформують у прес-службі ГУ МВС Києва.


Незаконне виготовлення нафтопродуктів вони здійснювали шляхом змішування товарного бензину з іншими компонентами і присадками, які не відповідали необхідним вимогам.

Як розповів начальник УДСБЕЗ столичної міліції Сергій Стороженко, весь фальсифікат доволі швидко розходився на різних автозаправних станціях. Підакцизні товари – бензин А-76, А-92, Турбо А-92, А-95, Турбо А-95 і дизпаливо «комерсанти» за кінцевим рахунком реалізовували споживачам Києва, Київської, Житомирської, Черкаської, Чернігівської, Львівської, Полтавської та Хмельницької областей України, надаючи останнім завідомо підроблені сертифікати відповідності та паспорти якості на це пальне.


У результаті проведених оперативних-розшукових дій у підозрюваних було вилучено 350 тисяч гривень, 20 тисяч доларів США, причепи, бензовози, а також вже виготовлену фальсифіковану нафтопродукцію на загальну суму понад 2 мільйони гривень.

Державі завдано збитків на суму близько 7 мільйонів гривень.

За погодженням з Генеральною прокуратурою та прокуратурою міста Києва відділом розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями Слідчого управління ГУМВС України в місті Києві за учинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України, організаторові та двом співучасникам злочинної групи повідомлено про підозру.

Наразі правоохоронці проводять усі необхідні слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх інших учасників організованої злочинної групи та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100