реклама

реклама

Цього тижня басейнове управління водних ресурсів річки Рось та громада міста Корсунь-Шевченківський промили русло річки Рось.

Захід є дієвим і проводиться вже п’ятий рік поспіль для покращення екологічного стану річки Рось, запевняють у відділі інформаційної політики, зв'язків із засобами масової інформації та суспільно-політичних питань апарату Корсунь-Шевченківської РДА.

Роботи розпочались зі скиду води в Білій Церкві Київської області й закінчилась в районі Стеблівського та Корсунь-Шевченківського водосховищ.

За словами орендаря Стеблівської та Корсунської гідроелектростанцій, директора Черкаської філії ЗЕА «НовоСвіт» Ігоря Мікрюкова, нині на Стеблівському водосховищі піднято один щит на два метри, завдяки чому запущені дві турбіни на повну потужність:

– Це забезпечує залповий скид води у розмірі 120 метрів кубічних за секунду. У Корсунь-Шевченківському піднято два щити, що дозволить провести залповий скид води у розмірі 120 метрів кубічних за секунду. Таким чином, об’єми скиду становлять два з половиною мільйони кубів.

Заступник начальника Черкаського обласного управління водних ресурсів Сергій Журавель, в свою чергу, зазначив, що Рось протікає по чотирьох областях: Вінницькій, Житомирській, Київській, Черкаській.

Питання створення Басейної ради р. Рось з центром у м. Біла Церква було нагальним, передусім, тому, що дозволило зібрати разом і користувачів, і забруднювачів річки, які спільно ухвалили рішення приділяти увагу ремонту очисних споруд та використовувати як додатковий захід промивку навесні та восени.

У минулому році Стеблівське та Корсунь-Шевченківське водосховища по об’ємах скиду води двічі оновилися. Це дозволить значно підвищити рівень кисню у воді та дасть позитивний результат для водосховищ, і, насамперед, для Корсунь-Шевченківського та його жителів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100