реклама

реклама

Підняти ціни за проїзд у черкаських автобусах до 4 гривень «просять» міську владу перевізники. Про це в.о. міського голови Черкас Віктор Білоусов заявив сьогодні під час сесії міськради.


Обговорення цієї теми на сесії розпочалося з виступу депутата Олександра Радуцького, який зачитав звернення Черкаського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація перевізників».

«У зв’язку з кризовою ситуацією в державі», – йдеться у зверненні, – «через різке здорожчання ціни на пальне та запасні частини пасажирські автотранспортні перевезення в місті Черкаси сьогодні на межі повної зупинки. Так, ціна на пально-мастильні матеріали за останній місяць збільшилася на 70%, ціна дизпалива злетіла з 9.40 до 14 гривень. Крім того, на 40-50% зросли ціни на запасні частини, в результаті чого собівартість перевезення пасажирів у місті Черкасах значно підвищилася».

Перевізники просять підвищити тарифи на проїзд в черкаських автобусах «до економічно обґрунтованого рівня».

Депутат Віктор Горкун, взявши слово, наголосив, що захист інтересів перевізників і пасажирів – прямий обов’язок міської ради. Тому необхідно не допустити зупинки в Черкасах громадського транспорту. Ситуація тим складніша, що перевізники в нашому обласному центрі за свій рахунок перевозять 21 тисячу представників пільгових категорій громадян.

У відповідь в.о. міського голови Віктор Білоусов зазначив, що розрахунки «економічно обґрунтованого рівня» тарифів нині відбуваються.

– Але перевізники, будемо казати коректно, «просять» підвищити тарифи до рівня 4 гривень, – зазначив Білоусов. – А тим часом сьогодні, за даними Інтернету, в Чернігові підняли ціни на проїзд до 2,50 гривень. Я розумію, що враховувати підняття цін на пальне, запчастини та інше – потрібно. Але ціни повинні бути справді економічно обґрунтованими. Плюс – потрібно враховувати платоспроможність наших громадян, тому що ціни піднялися на все. І треба пам’ятати, що, крім Києва, в Черкасах були найвищі в Україні ціни на перевезення пасажирів. Тож департамент економіки повинен усе порахувати. Підняття тарифів, на жаль, неминуче, але розрахунки зараз показують, що ціни в 4 гривні чи в 4,15 гривень – нереальні.

У свою чергу, Радуцький зауважив, що важливо, щоб у зростанні цін не було різких стрибків. Із цим погодилися і Білоусов, і Горкун.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #28 Оксана 16.04.2014 10:19
Я так понимаю, что стоимость проезда рассчитывается за все расстояние по маршруту. Но ведь большинство пассажиров едва ли проезжает половину этого расстояния. Почему мы платим одинаковую стоимость за 3 остановки и за 23? Понятно, что это не так просто, но надо же работать, а не тупо цены от "самолета" брать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #27 78 16.04.2014 08:55
Пусть Горкун расскажет почему он лобирует этот вопрос. Там прямой интерес!
А насчет подорожания дизтоплива, то 90% черкасских автобусов ездит на газу.
Пусть перевозчики ликвидируют многочисленные бесплатные проездные, выданые знакомым (знаю многих, которые через депутатов делали такие) и за которых платим мы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #26 Юлия 15.04.2014 23:20
де той автомайдан? хай навідається до бідних-нещасних перевізникв! нехай підлеглі, які працюють на них, розкажуть про своє керівництво!!! правда в тому, що їм шкода втрачати навар у 200%, а той й більше!!!!!!!!! !!! ганьба!!!!! шо це за країна .... спекулянтів!!!! !!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #25 щоооо? 15.04.2014 20:43
а хрін в дупу вони не хочуть? Коли вже нажеруться? Потрібно зробити флещ-моб в якому висміяти перевізників яким "катастрофічно не вистачає коштів"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #24 Дрон 15.04.2014 20:22
«Українська асоціація перевізників» должна добиваться от трейдеров обоснованной стоимости горючего. Давить на Антимонопольный Комитет , заявлять в прокуратуру, в суды , собирать доказательства нарушений ценообразования на заправках (изменение цены несколько раз в течении одного дня) и т.д. Но это-же хлопотно , куда проще поднять стоимость услуг
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #23 Кирилл 15.04.2014 19:28
Цитую небайдужа:
стабилизец +100500! Ну это вообще гон нереальный! Да упадёт ведь доллар и евро, сегодня уже курс ниже!!!!! это ясно как Божий день! А эти у...ды если нарисуют нам такую цену, то уже больше не опустят! Ну как в наших крохотных Черкассах такое может быть?! 2,50 как в Киеве, а теперь и того уже???!!!! Бойкот! Реально, нельзя этого допустить!

В Киеве уже 4-5!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+36 #22 Сергій з Кривалівки 15.04.2014 16:58
Вони ж зробили ціну на проїзд 2.50 на рік раніше за київських перевізників.... Нахабству немає меж!... Будемо ходити пішки, Черкаси - не мегаполіс!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #21 Морзе 15.04.2014 16:38
..... .. ...!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+37 #20 Serg 15.04.2014 16:29
Маршрут №21 значительную часть своего пути перевозит пассажиров за 2 гривны. Видимо владелец умеет не только свои деньги считать, но и горожан старается не обижать. А это один из самых длинных маршрутов. Плюс сделал пересадочные талоны, всего по 2,50, когда можно сделать пересадку и поехать с этим же билетом на другой маршрутке в нужном тебе направлении. Респект такому руководителю! Молодец! Прочерк,хотелос ь бы, чтобы граждане города знали по фамилии таких руководителей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+26 #19 Serg 15.04.2014 16:22
Просьба к Горкуну подготовить экономическое обоснование для роста цен на билеты. Интересно, сможет ли он это сделать? Из каких составляющих эта цена состоит? Ни разу не видел ни перед одним подорожанием билетов таких расчётов. Если бы работали себе в убыток, ни один бы автобус не ездил. Другое дело, что станет труднее большую прибыль получать, ну так все мы затягиваем пояса... Премии убирают, доплаты... Продукты дорожают. Все тяготы взваливают на простых людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100