реклама

реклама

Упродовж останнього місяця міським головам вдалося донести до прем’єр-міністра Миколи Азарова інформацію про проблеми місцевих бюджетів. До цього у Мінфіні приховували інформацію від прем’єр-міністра про бюджетний дефіцит на місцях. Про це сьогодні на прес-конференції заявив міський голова Черкас Сергій Одарич.

– Тому 20 квітня розпорядженням прем’єр-міністра була утворена робоча група з проблеми місцевих бюджетів. Очолив групу міністр фінансів. До складу групи увійшли представники практично всіх міністерств. Вчора відбулося перше установче робоче засідання. Я туди увійшов як віце-президент Асоціації міст з питань бюджетної політики, – повідомив Сергій Одарич.

– Мінфін приховував від прем’єр-міністра інформацію про бюджетний дефіцит, але інформацію вдалося донести до Миколи Яновича. Він навіть не був інформований про те, що тарифи на водопостачання і теплопостачання затверджують не місцеві органи самоврядування, а затверджує центральний орган НКРЕ. Пам’ятаєте, були його заяви про те, що місцеві органи повинні навести порядок з тарифами. Але ми намітили план роботи. Плануємо до червня видати рекомендації Кабінету міністрів по наповненню доходної частини місцевих бюджетів і по забезпеченню захищених статей по делегованих державою повноваженнях, – сказав мер.

Міський голова Черкас зазначив, що на засіданні робочої групи представники міністерств скаржилися: за останні три роки у центрі зосередилося стільки повноважень і влади, що тепер влада просто фізично не те, що обробляти і приймати рішення не встигає, а й отримувати всю інформацію з регіонів.

– Звучала думка, що, мовляв, для того, щоб врятувати державу і зберегти управління, треба назад на місця віддати всі ті повноваження, що позабирали. Дивіться, по архітектурі забрали, по землі значною мірою забрали, по тарифам – половину забрали, – перелічив Сергій Одарич.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100