реклама

реклама

Священик-капелан Черкаської єпархії УПЦ КП Олександр Шпак повезе в прикордонне з Кримом херсонське село Чонгар великодні подарунки для українських вояків. У великодню ніч він відправить там у спеціально впорядкованому військовому наметі святкову всенощну.


З благословення митрополита Черкаського та Чигиринського УПЦ КП Іоана з отцем Олександром поїде невеличка делегація від єпархії – «православний автомайдан».

– Щоб у Пасху не залишити наших воїнів без уваги, ми вирішили виявити ініціативу й домовилися з військовиками Чонгара, аби там великодньої ночі правилася служба, – розповів владика Іоан.

Головним організатором поїздки став черкаський юрист Валерій Макеєв.

– Веземо дари від черкащан: паски, продукти, побутові речі (такі як зубну пасту, станки для гоління тощо), – розповів Валерій Федорович. – Усе необхідне ми зібрали буквально за два дні. Серед підприємств, які нам допомогли, багато таких, котрі, як кажуть, не на слуху: «Ензім», «Фотоніка», «Полікор». Серед благодійників – відома «Лавента». «Черкасиводоканал» зібрав доволі значну суму, й на неї сам закупив багато необхідних для вояків речей. Керівник «Бізнес-Гранду» особисто зайшов до торговельної зали й викупив усе, що я йому назвав. Допомогли «Черкаський будинок торгівлі», приватні підприємці Чепелуха та Мацола. Приємно здивую, що у заправці автомобілів допоміг «Лукойл». Окрема подяка – керівникові «Юрії» Олегу Кашку, який надав для поїздки мікроавтобуси.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100