реклама

реклама

Учора відбулося засідання експертної ради Черкаської облдержадміністрації з питань розвитку книговидавничої справи в області.

У його роботі взяли участь члени експертної ради: голова обласної ради Валентина Коваленко, директор обласної універсальної бібліотеки ім. Тараса Шевченка Лілія Капкаева, завідувач кафедри української літератури і компаравістики Національного університету ім. Б. Хмельницького, професор Володимир Поліщук, головний редактор газети «Черкаський край» Тетяна Калиновська, заступник голови обласної організації Національної спілки художників України Іван Фізер, завідувач музею «Кобзаря» Т. Шевченка Ольга Шарапа та члени Національної спілки художників України – живописець Віктор Олексенко й художник Валентина Кузьменко-Волошина.

У ході засідання, члени експертної ради обговорили пропозиції до обласної програми видання суспільно-необхідної літератури на 2014 рік. За словами секретаря експертної ради, заступника начальника управління інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ облдержадміністрації Ірини Ремезової, на сьогодні у межах фінансування програми книговидання в області залишилось не освоєно 99 тис. грн.

У межах зазначеної суми, відповідно до запропонованих проектів і обсягу витрат на їх видання, члени експертної ради схвалили попередній перелік видань, що будуть надруковані бюджетним коштом.

Серед проектів, зокрема, було підтримано пропозицію Валентини Коваленко про видання кількох випусків альманаху «Холодний Яр» (орієнтовна вартість проекту загалом 50 тис. грн).

Значну увагу члени експертної ради приділили виданню книг, присвячених 200-річному ювілею Тараса Шевченка, зокрема, заплановано друк сьомого випуску наукового щорічника «Шевченків світ» (близько 14 тис. грн); російсько-українського видання поеми Кобзаря «Тризна» (орієнтовно 6 тис. грн); історичного буклету «Шевченко в Мошнах» (близько 5 тис. грн) та інших проектів.

Не залишили осторонь члени ради й дитяче книговидання, запланувавши друк збірки творів для дітей «Дощик» авторства Валентина Мандрика, зазначають у відділі інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації Черкаської облради.

Наостанок члени комісії звернулися до голови обласної ради Валентини Коваленко з проханням посприяти у вирішенні питань фінансування тих видавничих проектів, на які з обласного бюджету були передбачені кошти й навіть видано ці книги за кошти друкарень, але витрати на це не компенсовані державою видавцям у зв’язку з затримкою казначейських проплат. За словами Валентини Коваленко, проблема затримок виплат із Держказначейства досить гостра й такі випадки – не поодинокі й в інших галузях життєдіяльності області, однак запевнила, що особисто посприяє її вирішенню.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100