реклама

реклама

Перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк подарував канівському музею Тараса Шевченка примірник «Кобзаря», який побував у космосі. Про це повідомляє із Канева, де відбуваються урочистості з нагоди річниці перепоховання Тараса Шевченка, журналіст «Прочерку».



Крім першого українського космонавта, на «прощу» до Кобзаря приїхав міністр культури України Євген Нищук, а також учасники Всеукраїнського шевченківського форуму «Свою Україну любіть».

Голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко та голова обласної ради Валентина Коваленко, вітаючи учасників урочистостей, наголосили на особливому значенні та об’єднавчій ролі Шевченка, що сьогодні є дуже актуальною.

Поминальну литію за Тарасом Шевченком та іншими українцями, які загинули під час революції гідності, у Свято-Успенському соборі відправив митрополит Черкаський і Канівський Софроній. Після цього кілька тисяч учасників урочистостей пройшли традиційною ходою до могили Тараса Шевченка, де церковну службу відправили митрополит Черкаський і Чигиринський УПЦ Київського Патріархату Іоан та єпископ Черкаський і Кіровоградський Іларіон.

Потім до могили Кобзаря поклали квіти. Охочі виступили із промовами та відвідали музей Тараса Шевченка.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 яло 24.05.2014 19:41
Помаранчеві прихльобателі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 юля 24.05.2014 19:40
Тьотя Валя в коралових босоніжках! Поскромніше не пробувала!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 саша 24.05.2014 19:36
Понаряжались, як моделі, один поперед одного! Може І це виражається в тому " хто більше любить Кобзаря"...За чиі бабоси наряжаєтесь!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100