реклама

реклама

 Усі вільні площини Золотоноші – промислові паркани, огорожа колишньої військової частини тощо – один за одним вкриваються яскравими малюнками. Ці роботи місцеві майстри пензля здійснюють під керівництвом художниці Валентини Строкань.

На фото –  заступник міського голови Світлана Суддя

На фото – заступник міського голови Світлана Суддя

– При в’їзді в Золотоношу був великий сірий паркан. Тепер вісім прольотів цього паркану Валентина Михайлівна розмалювала чудовими розписами, – розповіла «Прочерку» заступник міського голови Світлана Суддя. – Так красиво – очей не відвести!

Тематика малюнків – і популяризація Золотоноші як «міста чорнобривців», і портрет Тараса Шевченка, і рушники, і український прапор, на якому написано «Єдина країна»...

Світлана Суддя наголосила, що в Золотоноші дуже серйозно ставляться до образу свого міста. Важливий елемент цього образу – культурний відпочинок містян.


– У золотоніському парку імені Шевченка щодня намагаються якось розважити молодь та старших людей, – каже Світлана Василівна. – У понеділок і четвер з 18 до 20 години грає духовий оркестр. Виконують дуже різні твори – від дитячих пісень до улюблених мелодій людей похилого віку. У вівторок і середу о 20.30 у літньому кінотеатрі демонструють фільми. А у вихідні в парку проходять концерти, фестивалі та інші заходи. Наприклад, минулої суботи спеціалізована школа інтерактивних технологій показувала свій звіт дитячої художньої самодіяльності. Захід пройшов на ура! Взагалі, всі культурні заходи в Золотоноші дуже масові. Люди із задоволенням приходять до парку послухати місцевих артистів. У цю неділю творчий звіт показувала хореографічна студія «Успіх». А до Дня Конституції та Дня молоді 28 червня місто святкуватиме в парку цілий день – з ранку до вечора.


Як зазначила Світлана Василівна, за сприяння міської служби у справах сім’ї та молоді в Золотоноші постійно проходять молодіжні флешмоби, конкурси малюнків на асфальті тощо. Наразі триває активна підготовка до одного з найголовніших літніх свят Золотоноші – Всеукраїнського фестивалю чорнобривців.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100