реклама

реклама

На території Чеської Республіки компетентними органами Чехії та Укрбюро Інтерполу встановлено місцезнаходження жительки Черкас, яка розшукувалася правоохоронними органами області за вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.149 КК України (торгівля людьми) та з 2009 року перебувала у міждержавному розшуку. Про це повідомила прес-секретар прокурора Черкаської області Ольга Лактіонова.

Знайдена в Чехії черкащанка, будучи службовою особою, діючи умисно, з корисливих мотивів, впродовж трьох років, здійснювала вербування мешканців Черкас на роботи до Чеської Республіки.

– Достовірно знаючи про важкі умови праці, усвідомлюючи, що метою її дій є експлуатація людини, продовжувала вводити в оману та надавати їм неправдиву інформацію про роботу. Люди, які попались на гачок шахрайки, працювали в тяжких умовах, мали великі фізичні навантаження, їм не виплачували заробітну плату. У людей не було коштів не те, щоб повернутися додому – на харчування не завжди вистачало, – розповідає старший помічник прокуратури області з міжнародно – правових доручень Сергій Ахмедов.

У зв’язку зі встановленням місця знаходження жінки, слідчим по справі підготовлено клопотання про її екстрадицію до правоохоронних органів України, яке підтримано прокуратурою області та направлено до компетентних органів Чеської Республіки.

На даний час триває процедура екстрадиції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100