П’яний козак, який розгромив храм, почепив на дзвони червоні стрічки, хустку і прив’язав хвіртку на знак того, що в церкві похорон. Про це розповів «Прочерку» на місці події настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці (УАПЦ) отець Назарій.

– Церква розміщена в житловому кварталі. Люди, які живуть поряд, побачили, що територією церкви ходить невідома людина, одягнена в рясу, зателефонували до священика і розповіли про це. Отець Назарій знав, що там нікого не повинно бути і відразу зателефонував до міліції за номером «102», – говорить «Прочерку» начальник сектору зв’язків з громадськістю УМВС України в Черкаській області Дмитро Грищенко. – Першими на місце події прибули представники Державної служби охорони, які й затримали чоловіка. Спочатку він сказав, що пограбував церкву, щоб потім на виручені гроші випити. Буде далі він відмовлятися від своїх слів чи ні, з’ясуємо пізніше.

Фото прес-служби УМВС України в Черкаській області

Фото прес-служби УМВС України в Черкаській області




Зловмисника привезли до відділу міліції, де він даватиме свідчення, коли протверезіє.


– Затриманий був дуже п’яний. Інші люди в такому стані навіть не ходять. Експертизу на наявність алкоголю в крові, звичайно, робитимуть, але все зрозуміло і без неї, – каже Дмитро Сергійович. – Також є імовірність того, що чоловік вчинив погром не сам.


Те, що зловмисник на місці події був не сам, припускають і працівники храму.

Фото прес-служби УМВС України в Черкаській області

Фото прес-служби УМВС України в Черкаській області


– Цей чоловік у неадекватному стані, п’яний, адже випив всю горілку і вино. Знову ж, якби він сам випив весь алкоголь, то просто лежав би. Одна людина фізично не могла цього зробити. Це було зроблено спеціально групою осіб. Все розгромили, поперевертали, ікони помалювали, зруйнували вівтар, розбили скло у вікнах, попсували рушники. Нічого не взяли, грошей не вкрали, тільки все поламали. Це замовлено, хтось дуже хоче, щоб тут церкви не було. Спочатку оренду підняли, а тепер ось цей погром, – розповіла працівниця храму Оксана Борисова.


Отець Назарій також переконаний, що погром був спланований.


– Сусід казав, що це ще з ночі почалося. Люди навіть не відразу про це повідомили, бо думали, що в церкві похорон, тому й мовчали. Доки не побачили, що там ходить невідомий у церковному одязі. Коли приїхала міліція, він матюкався, казав, що козак, афганець. Цю інформацію перевірили, виявилося, що він ніякий не афганець. Попри те, що сталося, служба в неділю таки буде, ми все приберемо, – пообіцяв «Прочерку» священик.


Настоятель храму закликає людей допомогти у відновленні церкви. Говорить, щоб приносили кошти відразу в церкву. Самостійно відновити церкву грошей не вистачить.

Зараз вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею 185 частини 3 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому). Особа за цією статтею карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

– Це поки що попередня інформація. Покарання може бути перекваліфіковане за іншою статтею, – зауважує Дмитро Грищенко.

реклама

Коментарі  

 
-1 #7 Дмитро 26.06.2014 09:29
Якщо це той Назарій про якого я думаю, то він міг і сам бути учасником цього погрому :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #6 Кирилл 26.06.2014 00:02
Гаспади иссуси, что творится...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 юстиция 25.06.2014 22:31
Как можно помочь этому парню, который это сделал. Общество атеистов готово скинуться на адвоката.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 007 25.06.2014 21:23
Він пс****но хворий
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Черкаський люд 25.06.2014 16:42
"...адже випив всю горілку і вино" - зі слів працівниці церкви. А що горілка робила в церкві, цікаво?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #2 стабилизец 25.06.2014 15:18
Говорить, щоб приносили кошти відразу в церкву.
:lol: Вон оно че :lol: Ничего поврежденного, кроме стекла, в упор не вижу. И нафига в церкви залежи водяры ? :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Дивно 25.06.2014 14:54
А тих що мільярдами крали,країну пограбували,вій ну влаштували карати не збираємось.Вб..вць і нелюдей зі сходу амністуємо? Чи як?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100