реклама

реклама

yako2 У Національному художньому музеї України відкрилася персональна виставка черкаського художника Володимира Яковця, одна із серій якого називається «Ідеал».

 Управління культури та туризму Черкаського міськвиконкому спільно із КП «Дирекція парків» суттєво допомогли в організації виставки, інформує прес-служба Черкаської мерії. На відкриття «Фрагментів», саме таку назву має виставка, підтримати автора завітала делегація черкаської інтелігенції, засобів масової інформації, представників міськвиконкому.

У проекті «Фрагменти» поєднані відео-документація авторських акцій 2000-х років, фотографії та живописні серії «Покоління», «Віддзеркалення», «Ідеал» та «Блакитна культура». Вони повною мірою репрезентують основні види та напрямки творчості художника на теперішній час. У цілому на виставці представлено 56 робіт, кожна з яких розміром 2 м. У супроводі заходу звучить музика черкаського композитора Андрія Сорокіна.

Триватиме виставка до 5 червня.

yako1

Довідка:

Володимир Яковець (нар. 1960 р.) – живописець, фотомитець, автор інсталяцій і перформансів. Закінчив Ужгородське училище прикладного мистецтва у 1980 р. З 1983 р. викладає у дитячій художній школі ім. Д.Нарбута, де виховав ціле покоління молодих художників. Член Національної спілки художників України. У 1999 р. отримав звання «Людина року» за кращий художній проект. Учасник численних всеукраїнських та міжнародних пленерів, виставок, артпроектів. Його роботи знаходяться в колекціях Ватикану, Німеччини, Росії, Австрії, Бельгії тощо. Живе і працює в Черкасах.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100