реклама

реклама

51 окрема механізована бригада вже три тижні знаходиться в тісному кільці під обстрілом без підкріплення та іжі в Краснопартизанську Луганської області. Про це «Прочерку» повідомив командир першого танкового взводу другої танкової роти танкового батальйону 51-ї окремої механізованої бригади старший лейтенант Дмитро Радченко.


– Ми знаходимося в тісному кільці. Кадрові командири тут адекватних рішень не ухвалюють. Кажуть, щоб чекали підкріплення. Чекаємо вже третій тиждень. Здається, вже три. Люди тут вже дні не рахують. Просто чекають ночі, коли почнуть бити міномети і «Гради», – говорить Дмитро Миколайович. – Розбивають усіх, розбивають повністю. Кожну ніч – міномети, на завершення – «Гради». Спалюють техніку, не виключено, що через 2-3 дні тут нікого не залишиться... Сьогодні із Києва доповіли, що нам привезли їсти та боєприпаси. Такого немає, це брехня. Генерали брешуть. Із їжі в нас залишився тільки горошок і трохи води. 

За словами Дмитра Радченка, Росія «підтягнула» дуже багато військ.

– Б’ють із Росії. Військ там «підтягнуто» дуже багато. Все перерито. «КрАЗи» заходять, розвантажуються. Самохідні артилерійські установки, танки, «Гради»... Все є. Вони на ніч заходять, роблять свою справу і йдуть. Кордон відкритий. Люди просто стоять, як м’ясо. А командири зарилися в триповерхових землянках і звідти не виходять. Вони навіть в туалет там ходять. Просто переживають за те, щоб дослужити до пенсії рік-півтора-два, – зазначає командир танкового взводу. 

Дмитро Радченко постійно спілкується із головою Черкаської облдержадміністрації Юрієм Ткаченком.

– Губернатор робить все можливе. Йому – респект і уважуха. Він сказав: «Намагатимусь зробити все, щоб вас витягти звідти». Але до нас не прорватися. Усі дороги прострелені, усе продане нашими генералами. Наші колони розбивають. У нас уже три тижні не було колон. Люди вже не знають, за кого воювати. А в нас не виходить воювати, тому що б’ють «Градами» і мінометами з Росії. А ми в бік Росії стріляти не можемо. Немає чим і немає куди. Боєприпасів немає, немає чим огризатися. Ми вже «списані». Сказали, що нас вивели звідси півтора тижні тому. Тут разом зі мною зараз знаходиться 24, 51, 72, 666 бригади, «Кіровоград». Усі – недобитки. Усі, хто тут зі мною, кажуть, що підуть або зі щитом, або на щиті. Як баби, на колінах помирати не будемо. Краще, як мужики, із зброєю в руках...

Дмитро Радченко родом із села Велика Бурімка Чорнобаївського району. Мобілізований 7 травня.

реклама

Коментарі  

 
-8 #17 Нестор Іванович 28.07.2014 14:31
Цитую Ярослав:
Кто то подставил весь украинский народ ,кто это ? Те кто дорвался к власти не законным путем за американские долары (как не крути).А чьи интересы блюдут они - правильно тех кому они продали Н.Г.Т.С. Вы говорите что воюете с Россией (..раша,ватники,ко лорады) и хотите Войны до конца ! Ну что же пускай будет по вашему .Пусть победит сильнейший .Иначе кто ответит за все преступления на востоке ведь вы подписались за то что делает ваша власть на востоке - значит и отвечать будете вместе .


Ти ба як кацапчуку в носі засвербіло. Якщо ти такий "сільнейшій", то шуруй у свою паРашку і там захлинися Путлєровською брехнею, а наших героїв чіпати не смій.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #16 Ярослав 28.07.2014 12:05
Кто то подставил весь украинский народ ,кто это ? Те кто дорвался к власти не законным путем за американские долары (как не крути).А чьи интересы блюдут они - правильно тех кому они продали Н.Г.Т.С. Вы говорите что воюете с Россией (..раша,ватники,ко лорады) и хотите Войны до конца ! Ну что же пускай будет по вашему .Пусть победит сильнейший .Иначе кто ответит за все преступления на востоке ведь вы подписались за то что делает ваша власть на востоке - значит и отвечать будете вместе .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #15 Черкащанка 1 28.07.2014 11:22
Цитую Воля:
ПРОЧЕРК, НЕ НАГНІТАЙТЕ,КРАЩ Е ТРОЛІВ БЛОКУЙТЕ..!!ФАШИСТІВ ПЕРЕМОГЛИ І РАШИСТІВ ПЕРЕМОЖЕМО !

Які Троллі? Що ви мелете? Люди пишуть від душі.Серце болить за тими діточками які гинуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #14 Черкащанка 1 28.07.2014 11:21
.Неможуть доставити до них,нагодуємо тих,хто проривається їм назустріч.Припиніть феєрверки,припи ніть російський шансон в маршрутках,будь те людьми,будьте патріотами,будь те громадянами України.Молимося за солдат,молимося за перемогу,молимо ся за Україну.Плювати на політиків,ми сильний народ,вони можуть гратися і далі,а ми визволятимемо країну від окупанта,хто з зброєю,хто волонтером,хто молитвою,а потім займемося внутрішнім ворогом.БЮТ показав своє обличча,то зрада чистої води! ПР,ПРУ,КП ,Сильні України і різні там Розвивальщіки,м ають сісти і надовго.Кому політична,а кому кримінальна,але росплата буде,держава нездатна,народ зможе.Слава Україні! Тримайтесь пацани! Подмога буде.Збережіть себе.
Вже давно пора припинити ці музики в маршрутках та фейерверки.Куди дивиться влада? Ці ... тут жирують а діти гинуть. Як так можна? Що робить Одарич? Чим займаються депутати? Співчувати потрібно не словом а ділом.Всих цих ... відправити туди і нехай там покажуть своє геройство.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #13 Oculus Rift 27.07.2014 22:13
Цитую Людмила:
Просто НЕМАЄ слів!!!!!!!!!!! !! Любі наші, ми молимося за вас!!!!!Тримайт еся!Прошу всіх небайдужих, у кого ще залишилося в душі серце,хоч би яким чином допоиогти нашім хлопцям!


А что они там делают? И зачем?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #12 Черкаси 27.07.2014 21:58
42 бійці 51-ї механізованої гвардійської бригади, яка базується біля Червонопартизан ська на Луганщині, покинули поле бою і перетнули кордон у напрямку Росії.ТСН удалося зв'язатися з офіцером 51-ї бригади, який назвався Дмитром Радченком. Він частково підтвердив інформацію. Але заявив, що це не дезертирство і на бік ворога ніхто не переходив.Танкісти щогодинно перебувають під шаленим вогнем мінометів і "Градів". За словами Дмитра Радченка, у них скінчилися їжа й боєприпаси, а техніку було знищено. Аби не потрапити в полон терористів, твердить старший лейтенант, бійці вирішили відступити в Росію в районі пункту перетину кордону "Ізварине" на Луганщині.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #11 Нестор Іванович 27.07.2014 19:35
Кляті кацапські п...ки горітимуть у пеклі разом із своїм прицуцкуватим Путлєром і хохляцькими в...ками, що торгують життям українських героїв.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #10 Секто Д 27.07.2014 18:00
Самое главное. Какое-то время назад (может – с неделю) у личного состава пошёл моральный перелом. Если раньше настрой был "мы – мясо, какого мы тут сидим, нас сливают, заберите нас отсюда". То сейчас и командиры, и бойцы осознают, что уходить ни в коем случае нельзя. И просят всех политиков, "экспертов" и других крикунов, кто призывает отвести войска из сектора "Д", как-то жестоко наказать Об этом недостаточно говорят, но все успехи сил АТО на севере и на западе не случились бы, если бы в этой узкой кишке не сидели три наших бригады и армейский спецназ. Никто бы не взял Рубежное, Попасную, Северодонецк и Лисичанск. Никто бы не смог подойти к Донецку и разблокировать луганский аэропорт.О том, насколько это важно свидетельствует недавний факт. Как только одна из бригад обозначила движение в районе Свердловска на север, это вызвало истерику у лидеров боевиков и россиян, которые в панике расфи..гачили артиллерией несколько своих же банд.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #9 Патріот 27.07.2014 17:50
Хто і що цим хотів сказати? На кордоні тяжко? Ми знаємо.В керівництві зрадники?То не новость,де люстрація? Хлопці герої,і вони наша надія ! Що можемо зробити? Чекати їх живими,молитись ,збирати кошти і харчи.Неможуть доставити до них,нагодуємо тих,хто проривається їм назустріч.Припиніть феєрверки,припи ніть російський шансон в маршрутках,будь те людьми,будьте патріотами,будь те громадянами України.Молимося за солдат,молимося за перемогу,молимо ся за Україну.Плювати на політиків,ми сильний народ,вони можуть гратися і далі,а ми визволятимемо країну від окупанта,хто з зброєю,хто волонтером,хто молитвою,а потім займемося внутрішнім ворогом.БЮТ показав своє обличча,то зрада чистої води! ПР,ПРУ,КП ,Сильні України і різні там Розвивальщіки,м ають сісти і надовго.Кому політична,а кому кримінальна,але росплата буде,держава нездатна,народ зможе.Слава Україні! Тримайтесь пацани! Подмога буде.Збережіть себе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #8 стабилизец 27.07.2014 16:44
тут уж кто кого, или грамотные командиры на свой страх и риск укоськают т..пых или т...пые угробят весь личный состав. Верховного главнокомандующ его снова кагбэ и нету. :-?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100