реклама

реклама

На “Електронну книгу скарг України” написала Дарина з Черкас. Вона відпочивала поблизу Червоної слободи Черкаського району, і раптом звичний берег вкрився незвичною піною з блакитним відтінком. Тим не менш, люди, навіть не злякалися такого повороту подій, і, напевно, були певні в тому, що Дніпро має мати саме такий вигляд – і продовжили купання.

“Днепр был чистым, но буквально в пару мгновений берег Днепра превратился в непонятную химическую пенящеюся смесь ужасного бело-берюзово-зелёного цвета, которая к тому же ещё и шипела“, – пише Дарина.

На відео навіть чути звуки того, як шипить незвична піна.

Дарина підозрює, що Дніпро могло змінитися в один момент через діяльність хімічного підприємства "Азот".

Нагадаємо, що у Черкасах розташований завод “Азот” Дмитра Фірташа. Це підприємство виготовляє мінеральні добрива, іоннообмінні смоли, капролактаму і інші хімічні продукції. На сайті заводу жодної новини про подібний інцидент чи витік їхніх реактивів не повідомляється.

При цьому, у коментарі "Прочерку" в прес-службі підприємства повідомили, що очисні споруди підприємства розташовані значно нижче від місця, де було видно забруднення. Крім того, у прес-служби запевнили, що стоки підприємства піддаються такій очистці, що подекуди є навіть чистішими за дніпровську воду. Детальніший коментар на "Азоті" пообіцяли надати згодом.

- Щодо поширеного в мережі інтернет відео, де показана забруднена дніпровська вода і де прозвучало звинувачення на адресу "Азоту", то можна сказати лише одне: дехто скористався неперевіреною інформацією, щоб звинуватити підприємтсво, - зазначає прес-служба "Азоту".

Швидко відреагував на відео і нардеп Микола Томенко.

"Щойно колеги з Черкащини повідомили про екологічну біду. Готую звернення до Мінекології, про діяльність якого у справі захисту навколишнього середовища не чув останні місяці!" - повідомив він у "Фейсбуці".

У Черкаській обласній держекоінспекції пообіцяли, що як тільки пообідають, то прокоментують ситуацію.



реклама

Коментарі  

 
+1 #8 han 11.08.2014 18:23
Одарич зовсім здурів. Азот зливає в іншому місці. Невіглас - 3 класи освіти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #7 незнайка 11.08.2014 15:03
Осенью в роддоме и детсадах не топилось И выжили КРЫВИ ПИСНИ спиваем и к выборам готовимся добираться на тех ржавых обломках которые раньше троллейбусами назывались Жу ПРЫСИДАЛЬНЫКУ демонстрировала с горшком на голове НОВЫЕ Стороны остались задоволеные общением По поводу грязной воды думаю такое даже в случае аварии на Азотовских очистных невозможно всплывшей рыбы не видно
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #6 О.ЧУПРИНА 11.08.2014 14:48
Все просто.Якийсь баранюка кинів пару кілограм карбіду кальцію.От воно і шипить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #5 Тюлень 11.08.2014 14:36
Ужас. Вчера был в этих местах, по воде пошла маслянистая пленка, при первом взгляде похоже на тополиный пух плавающий на поверхности. Запах стоит толи "аптечный" толи "гербицидный". Малька и лягушек нет, хотя ранее всегда были в том месте. Рядом люди ловят рыбку, купают детей. Экологов-чинуш допустивших такую ситуацию - судить нужно!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 ІЬІ 11.08.2014 14:32
ну как всегда: кто всрався - Азот!

хоть доказательства какие привели...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Мама 11.08.2014 14:24
Азот має вибачитися за забруднення. Це вже не вперше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Еколог 11.08.2014 14:18
Та Азот то. Скинули з очисних стоки. От і маємо
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Тарас 11.08.2014 13:44
шо тут думати? це Одарич з Жуковською вкотре горшки побили, от інформаційну війну й роздувають. Черкащанка Дарина - то прес-секретарка Одарича
П. С. Окрема подяка держекоінспекці ї. Поки вони там обідатимуть, люди всі вимруть.... :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100