реклама

реклама

Днями на сесії Черкаської міськради депутати підтримали запит Олександра Радуцького до міської прокуратури щодо стану КП «Інститут розвитку міста».

«Справа в тому, що попередній керівник, нині вже депутат міської ради Микола Бондаренко, за час свого керування цим підприємством довів його до банкрутства. І саме через це роботи в ЗОШ № 2, яка на моєму окрузі, не виконані в повному обсязі (заміна вікон). Нині кредиторська заборгованість КП сягає більше 760-ти тисяч гривень. Та попри це через суд Бондаренко витребував свою заробітну плату, лишивши підприємство з 3-ма грн на рахунку. А за час свого керування дозволяв собі при прибутковості в 400 тис грн, платити зарплату працівникам на 700 тис, зокрема: юристу Даньковській Наталії за 9 місяців роботи виплатити 77 тис грн. Вимагаю в правоохоронців пролити світло на причини економічної кризи на КП, адже кримінальна справа щодо цього порушена ще торік...» – повідомив у «Фейсбуці» Олександр Радуцький.

Свою позицію з цього питання у коментарі «Прочерку» висловив сам Микола Бондаренко, якого звинуватили в доведенні до банкрутства підприємства.

«Хочу подякувати за можливість звернути увагу громади на роботу цього підприємства, радий, що депутат почав цікавиться роботою КП, тому хочу розповісти деякі нюанси історії.

Отже. Я керував підприємством протягом року з липня 2012 по липень 2013 року. Попередньо КП мало назву «Служба енергоефективності», складалося з чотирьох людей і займалося будівництвом та пов’язаними галузями, проектуванням, ремонтом та ін. Була проведена реорганізація. Започатковані нові напрямки роботи. Будівництво долучилося до енергоефективності. На нові напрямки були набрані відповідні фахівці.

Інформаційно технічний напрямок – 4 особи

Напрямок міської енергоефективності – 5 осіб  (2 з них з будівельного напрямку)

Напрямок залучення інвестицій – 1 особа.

Директор

А тепер порівняльна таблиця, що було зроблено мною за рік та що було зроблено за схожий період новим директором, протеже Артура Савіна, Моложавою Іриною. Попереднє місце роботи заступник голови правління збанкрутілої кредитної спілки «Фенікс Черкаси».

Досягнення підприємства за час роботи на посаді директора Бондаренко Миколи
з липня 2012 по липень 2013 року

Досягнення підприємства за час роботи на посаді директора Моложавої Ірини

з липня 2013 по липень 2014 року

Інформаційно технічний напрямок


Обслуговуються 6 департаментів, більше 20 серверів, більше 200 комп’ютерів, телефонія, відеоспостереження, сайт міської ради, автоматизована прохідна, електронна черга, облік робочого часу та багато. Почали запровадження електронного документообігу та інших програмних продуктів з автоматизації роботи.


Запроваджена нова гео-інформаційна система (ГІС) обліку міських ресурсів. Створено та частково заповнено 37 шарів інформації (7 повністю). Підписані договори на розробку систем та підключення до ГІС інших підприємств на суму 320 тис.грн.


Для відкритості влади силами КП налаштовано трансляцію відео 24 години на добу з трансляцією на сайт міської ради: в залі засідань(206);  центрі надання адмінпослуг;конференцзалі КП «МІА» Черкаси»

Інформаційно технічний напрямок


Після кількох серйозних збоїв двом новим «фахівцям» КП заборонили заходити в серверну. На обслуговуванні КП «ІРМ» залишилося 2 департаменти. Інші або розірвали договори у 2013 році або не заключили нових у 2014.Часті перебої в роботі комп-ів. Запровадження автоматизації зупинене.


Фахівці по гео-інформаційних систем звільнені або переведені до департаменту містобудування. Договори не виконуються. Підприємства-замовники готують позови до КП «ІРМ».



Камеру в 206 намагалися кілька разів відключити. Камера в  «МІА» Черкаси» не працює вже більше року.

Напрямок міської енергоефективності


КП «ІРМ» перше в Черкасах отримало сертифікат на право проведення енергетичного аудиту.


Зроблено енергопаспорти 2х шкіл

Проведено захід – підписання угоди мерів.

Проведено захід – міжнародна конференція з енергоефективності

Проведено захід – День енергії в м. Черкаси

Написана та затверджена програма енергоефективності

Написаний план енергетичного розвитку міста.


Розроблено вимоги до технічних завдань на заходи з підвищення енергоефективності для бюджетних установ міста.


Запроваджена автоматизована система моніторингу споживання енергоресурсів
у 280 бюджетних установах. Економія від запровадження біля 5 млн.грн.


Виграно тендерів на підвищення енергоефективності для бюджетних установ міста на 10,5 млн. грн. (9 лотів)

Розпочаті роботи по школам №№2, 20, 30 (тільки в 30 школі встановлено більше 200 вікон)В усіх рамкових угодах чітко зазначений генпідрядний відсоток.


Розроблено ПКД на встановлення 72 індивідуальних теплових пунктів по Черкаській обл. (з них 22 у м. Черкаси) в будівлях ОСББ (за рахунок державної субвенція)

Напрямок міської енергоефективності


Фахівці, що пройшли відповідне навчання, звільнені.



У 2014 році не проведено жодного енергоаудиту бюджетних установ міста.








--




КП «ІРМ» не займається підтримкою роботи системи.





Фахівці звільнені, роботи зупинені. Підрядники подали до суду. Рахунки підприємства арештовані.






--

Напрямок залучення інвестицій


Підготовлено і подано 24 грантових заявки


Виграно 4 гранти на суму близько 200 тис.грн.


Напрямок залучення інвестицій


Підготовлено і подано 0 грантових заявок


-


Реформоване «мертве» підприємство. Створено 9 нових робочих місць. Платяться податки, надаються послуги, виконуються проекти, утеплюються школи. Запланований дохід на кінець 2013 року 67 тис.грн.

Фактично знищено підприємство. Звільнено 11 працівників. Рахунки арештовані. Підприємство на грані банкрутства. Кредиторська заборгованість 762,5 тис.грн.

Коли мені не подовжили контракт підприємство і справді мало заборгованість по заробітній платі. Ця заборгованість приблизно дорівнювала сумі коштів, що були профінансовані але не проплачені казначейством на рахунки КП «ІРМ». Що й було доведено в суді, коли мої опоненти спробували мене за це посадити. Результативна частина рішення суду - «Провадження стосовно Бандаренка за ст.41 ч.1 КпАП України закрити в зв’язку з відсутністю події та складу правопорушення»

Замість стратегічних напрямків роботи 10.10.2014р. рішенням сесії КП «ІРМ» віддали землю під ларьочками на площі 700річчя. На мій погляд, з чисто корупційною метою.

З наведеної таблиці чітко видно, хто саме призвів підприємство до банкрутства. Тому перекладання з хворої своєї голови на здорову виглядало б дивно, якби це вже не стало нормою. Згадайте, як Радуцький намагався знищити бізнес та репутацію своїх політичних опонентів. Миколи Мирзи, Андрія Більди, Володимира Халая. Сьогодні спроби наслати на бізнес цих депутатів перевіряючі организі сторони Радуцького зупинилися. Як і спроби відібрати очисні споруди (Фракція підприємства «Азот» має 3 депутатів у міській раді). Можливо тому, що вони вже не опоненти?

реклама

Коментарі  

 
+1 #12 Олександр 22.08.2014 14:09
Коля, вижени з роботи того, хто тобі такий "аналіз" написав))
Тепер ясно, що КП "Рога і копита" нічого корисного не зробило в 2 випадках.
Ну то таке - так і було задумано спочатку...
А от грошей ти профукав і справді більше))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #11 п....бол 21.08.2014 16:49
Коля, покайся, толку від тебе нуль
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #10 Правда 21.08.2014 14:11
Цитую Нестор Іванович:
Пане Миколо, В українців є така приказка " Собаки гавкають, а місяць світить". Вам непотрібно нічого пояснювати і виправдовуватис я, тим більше перед Радуцьким. Хто, хоч трішки вникав у суть того, що Ви робили, прекрасно розуміють, що слова цього діяча направлені не проти Вас особисто. Якщо у когось є сумніви стосовно того хто є "ху", то нехай порівняють Ваш автомобіль і Радуцького, зразу стане очевидним хто "ефективніше" використовував бюджетні гроші.


Не погоджуюся. Пояснювати треба. Бо у людей в памяті відклалося, що Бондаренко довів підприємство до банкрутства, а виходить з його пояснень, що навпаки. І таких деятелей, як Радуцький самих треба перевірити!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #9 Нестор Іванович 21.08.2014 13:51
Пане Миколо, В українців є така приказка " Собаки гавкають, а місяць світить". Вам непотрібно нічого пояснювати і виправдовуватис я, тим більше перед Радуцьким. Хто, хоч трішки вникав у суть того, що Ви робили, прекрасно розуміють, що слова цього діяча направлені не проти Вас особисто. Якщо у когось є сумніви стосовно того хто є "ху", то нехай порівняють Ваш автомобіль і Радуцького, зразу стане очевидним хто "ефективніше" використовував бюджетні гроші.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #8 незнайка 21.08.2014 13:00
Никому кроме Джуганшы для отчета КУДА УХОДЯТ ГОРОДСКИЕ ДЕНЬГИ все это неинтересно
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #7 Осмасловський 21.08.2014 12:47
Радуцький звик звинуватити і в кущі. Коли йому починають відповідати, причому аргументовано, тоді починаються зявлятися коменти "аля Ралуцький"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #6 Микола Бондаренко 21.08.2014 11:59
Андрію, ви помиляєтеся. Я не є родичем Одаричу. Ні близьким ні дальнім.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #5 Василь 21.08.2014 11:52
Микола Бондаренко на фото схожий на розлюченого бичка. Гей, Миколо, то платив Даньковській 77 тисяч за 9 місяців чи ні?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Фотограф 21.08.2014 11:48
Пан Радуцький
Куди поділися тротуарні плити з Долини роз?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Андрій 21.08.2014 11:47
Микола Бондаренко – чоловік двоюрідної сестри одарича. Цим все сказано, одна шайка. Акціонерне товариство «одарич, родичі та інші хапуги» не залишить від Черкас каменя на камені.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100