реклама

реклама

 На минулому тижні в.о. начальника Головного управління Держземагентства у Черкаській області Дмитро Мироненко зустрівся за круглим столом з фермерами Тальнівщини, які прибули до Черкас для того, щоб озвучити хвилюючі їх питання.

Не стримуючи емоцій, фермери говорили про наболіле: продовження терміну оренди земельних ділянок, орендна плата за землю, проведення земельних торгів, надання земельних ділянок працівникам соціальної сфери, передача повноважень із розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності на місцевий рівень тощо.

Розуміючи соціальну напругу та усвідомлюючи, що це проблеми не одного району, Дмитро Олександрович не лише вислухав кожного фермера, а й надав роз’яснення та консультації стосовно конкретних ситуацій, якими поділилися Тальнівчани

– Ми працюємо відповідно до вимог чинного законодавства і, разом з цим, намагаємося удосконалити систему земельних відносин, пропонуючи до розгляду нові законопроекти, - зазначив в.о. начальника Головного управління земельних ресурсів області. Саме зараз по всій Україні у форматі круглих столів відбувається широке обговорення законопроекту стосовно удосконалення порядку продажу права оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення, для того, щоб врахувати всі конструктивні відгуки та зауваження при підготовці остаточного варіанту законопроекту, - повідомив Дмитро Мироненко.

Керівник земельного агентства Черкащини з розумінням поставився до проблем фермерів Тальнівського району, взяв до уваги пропозиції, які висловила громада та пообіцяв наступного разу зустрітися за широким круглим столом вже на Тальнівській землі, запросивши на захід органи місцевого самоврядування та представників громадських організацій.

Про це інформують у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Головного управління Держземагентства у Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #3 Ігор 27.08.2014 14:20
Про що Ви ведете мову, який Київ, на сьогодні с/г землями в області керує Канівський царьок Дмитро Мироненко.
Як і в попередній період беруться хабарі за оренду землі та деребаняться землі для осг по 2 га.
В.о. начальника Головного управління Держземагентств а у Черкаській області Дмитро Мироненко відмовляє в поновленню договорів оренди земель с/г призначення, при цьому ця ж земля дивним чином надається для фермерства "пану" Короткову по Тальнівському району.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Пересічний землевласник 27.08.2014 13:20
Питання, які підіймали фермери можливо вирішити тільки на законодавчому рівні, а тому вони не входять до компетенції начальника Держземагентств а області. Це просто пуста розмова і не більше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 СЕЛЯНИН 27.08.2014 10:31
Фабрики-рабочим земля крестьянам или на худой конец местным властям и то право долгосрочной аренды использования земли и присвоения всего что на этой земле вырастет Экспортеры ликуют! Шкильна дыректрыса в нашому сели прышкильну дилянку 70 соток и ту кукурузою засадыла-зернотрейдеры мабуть черным налом платят за кукурузку
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100