На освітню галузь витрачаються значні суми бюджетних ресурсів. А чи завжди законно використовуються ці кошти? Це питання перевіряли фахівці Держфінінспекції в Черкаській області протягом січня – серпня поточного року.

Контролем були охоплені 9 районних (міських) відділів освіти та 10 навчальних закладів (університет, ліцеї, школи, технікуми тощо). Завдяки тісній співпраці з громадськістю працівники Держфінінспекції в області отримували інформацію про найбільш ризикові операції, які необхідно було дослідити в обов’язковому порядку, та про інші можливі порушення в навчальних закладах. Перевірка цієї інформації в сукупності з документальними методами перевірки дали відповідні результати.

Зокрема, ревізіями, проведеними протягом січня – серпня 2014 року в закладах освітньої галузі, встановлено порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму понад 11 млн. гривень, у тому числі, у відділах освіти встановлено таких порушень на суму понад 6 млн. грн., у навчальних закладах – на суму більше 5 млн.

Типовими для установ освіти були порушення, пов’язані з незаконним нарахуванням та зайвою виплатою заробітної плати, оплатою неотриманих (отриманих не в повному обсязі) товарів, робіт та послуг, оплатою завищених обсягів ремонтних робіт тощо. Також мали місце недостачі матеріальних цінностей та нецільове використання коштів.

На даний час забезпечено відшкодування виявлених порушень на суму понад 5 млн. гривень, 149 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріали 7 ревізій передано до правоохоронних органів. Останніми порушено 10 кримінальних проваджень.

Наразі тривають ревізії Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького та Уманського державного педагогічного університету ім. П.Тичини. Результати вказаних контрольних заходів будуть відображені в засобах масової інформації додатково.

Про це інформує прес-служба Держфінінспекції в Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 КОЗИР 04.09.2014 22:13
Та ми вже бачимо амбітні можливості губернатора та його заступників. Уявіть, у Золотоніській спеціальній школі-інтернат директор без освіти та без клепки у голові, а губернатору стільки заплатили, що він сказав ту "дєвіццуу" не займати. Сисоєва номер 2, ще й в ПР була головною ланкою. Так що знаємо ми цю "чесну владу"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Панас 04.09.2014 21:34
Также эта многоуважаемая комиссия почему-то не обнаружила в ряде школ наличие так называемых мертвых душ, которым кстати начисляется годами заработная плата.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100