Стрілянина зчинилася поблизу с. Старий Коврай. У перестрілці брали участь нібито черкаський Правий сектор і Самоборона Черкас. Проте тут ще нічого не ясно: є думка, що всередині самого Правого сектора відбувся розкол, і черкаський міський ПС не знаходить спільної мови з представниками ПС інших районів та міст Черкащини. Тож його представники знайшлись по обидві сторони конфлікту. Зрозуміло одне: перестрілка була, стріляли не лише з травматичної, а й з нарізної зброї, і одна людина наразі знаходиться в реанімації з кульовим пораненням в плече, повідомляє «Нова Доба».


У прес-центрі видання обидві сторони конфлікту вирішили висловити свої позиції. Андрій Черевань, представник ПС з Черкас, стверджує, що постраждав його боєць:

- Нашу машину обстріляли з автомата Калашнікова. Одного з наших людей поранили в плече, він зараз в реанімації. По нас стріляли наші вчорашні союзники – Самооборона Черкас. У цій громадській організації надто багато людей з кримінальним минулим, які клялися, що вони покаялися і з цим минулим порвали. Але нині, прикриваючись ідеалами революції гідності, вони перетворюють громадські сили майдану на бандитські формування, причому озброєні. Вони чомусь вирішили, що господарський конфлікт можна вирішувати з допомогою зброї. Наразі відкрито три кримінальних провадження, одне з них – за статтею «замах на вбивство».

За версією цієї сторони, комбайни збирали врожай на полі вночі, причому під озброєною охороною Самооборони Черкас. Коли Правий сектор під’їхав до цього поля, Самооборона відкрила вогонь. У відповідь водій авто, Олександр Черниш, зробив два постріли з своєї травматичної зброї. Причому стріляв він, за його словами, в повітря, оскільки був засліплений фарами комбайну і просто не міг цілитися.

Поранений – Андрій Олефіра зі Сміли. Друга сторона конфлікту – це Євген Саража, теж представник Правого сектору, під керівництвом якого, за його словами, знаходяться сили ПС 10 районів Черкащини, зокрема, й Смілянського. Тобто, постраждалий – «його» людина. І цю людину просто використав черкаський ПС, викликавши вночі «на розборки», причому навіть не давши попередити його безпосереднього командира – пана Саражу.

Суть конфлікту – суто господарська. Обидві сторони стверджують, що захищають справедливість і селян Чорнобаївщини.

Василь Величко, генеральний директор СТОВ «Агроко», повідомив, що на полях його господарства нібито незаконно стали збирати врожай чужі комбайни. Тому він звернувся по допомогу до самооборонівців. До правоохоронних органів він звертався, але, оскільки вони нічого не роблять, а збирання врожаю триває, він був змушений звертатись по допоомгу до сил Майдану. Так на полях зявилася озброєна охорона з Самооборони.

Представник іншої сторони Сергій Рєзніков переконує, що насправді це пан Величко і його керівник – такий собі Потапенко, власник господарства, громадянин Росії, - грабують селян, вивозять урожай, хоча на майно господарства судом давно накладено арешт. А вони нібито зуміли ще й взяти кредит у банку в 28 млн грн, віддавши під заставу це майно.
Очевидно, що встановити, на чиєму боці правда, після годинної прес-конференції неможливо. У всьому мають розібратися компететнтні органи. але прикро те, що сили Майдану, замість зосередити зусилля на боротьбі з зовнішнім ворогом, пересварилися між собою, і наслідок цієї сварки – пролита кров.

реклама

Коментарі  

 
+8 #23 Скептик 09.09.2014 12:35
О, как мало хороших новостей сегодня! Эта-хорошая! Пусть сожрут друг друга бандиты, ввергшие страну в пучину войны и хаос беззакония и безнаказанности ! И никакие это не самозванцы: они такими и были - просто бандитами, получившими в этой стране возможность грабить и убивать, наслаждающиеся теперь с оружием наперевес вседозволенност ью и страхом, котрый они вызывают у так называемой власти, правоохранитель ных органов и простых людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #22 цікаво... 09.09.2014 09:26
судячи зі статті) посварились сили,які вислужуються передгубернатор ом! слідкуємо) хто йому більш потрібний.....????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #21 A 09.09.2014 02:05
Цитую Ларс:
Анархія наростає,закони не діють,влада разом з олігархами набиває кишені.Надіються,що війна все спише?

Шановний, це не анархія. Ну, хіба у сильно спотвореному комуністами "народному" розумінні. Анархія не передбачає ситуації, коли "закони не діють", а зовсім навпаки. Анархія передбачає відсутність вождів, "авторитетів" та інших "вічних і непогрішимих", яким "все дозволено". Анархія передбачає "відсутність головного", тобто те, що для виконання конкретних функцій призначається громадою конкретний виконавець-фахівець, а не "цар"(мер, губернатор, президент etc) і саме громада є отим "головним", якого немає як конкретної особи. Проте, наше суспільство ще недоросло до анархії, бо анархія передбачає самоорганізацію як природний стан і повний спротив "самоорганізатор ам" на кшталт тих же "Самооборони" і всяких там секторів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #20 адекватний 09.09.2014 01:06
Цитую Ларс:
Анархія наростає,закони не діють,влада разом з олігархами набиває кишені.Надіються,що війна все спише?

Ні це вони показують дійсне обличчя майданів. Це панове европейські цінності заради яких людей посилали на смерть та і посилають. І европа нам допомагає аж нікуди розтавляти їх допомогу. Саме на часі запитати кулю в лоб а скількиж нашого товару европа купила після того як ми їй в ножки вклонилися пенсійний вік загнали за межу середнього віку життя, комуналку загнали за межу зарплат, штат кабміну підкоректували під їх вимоги. ЩО далі ? цікаво куля в лоб питає в европи дозволу до нужника сходити чи вночі без спросу бігає??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #19 Кнут 08.09.2014 22:18
Цитую адекватний:
Цитую Оксана:
А чем занимается милиция и СБУ? Обычные бандюки, прикрываясь сомнительными идеалами скоро устроят тоже, что на востоке, т.к. им это элементарно выгодно. Кто дал им право на ношение оружия, включая травматику? Бывшие зэки с оружием в руках - это сила!

А нашу міліцію ми своіми руками та ротами поганими на майданах загнобили бо вони оцих самих патріотів правосексовськи х на місце ставили. Тепер шановні насолоджуємось тим що самі породили. Осблива вдячність великим патріотам прочерку які так захищали банди майданів . колись ще в січні я казав що завтра забудьте про 102 кожен буде відбиватись сам. Особливо бажаю щоб ці бандити завітали в гості до ярих майданівців, хай розуміються один з одним.

Да успокойтесь вы со своими ментами. Милиция полностью деморализована. Моло того свои преступления прикрывают погонами, ширмой власти и круговой порукой. Та же бандота, но более трусливая чем швондера.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #18 Майдан 3 08.09.2014 22:08
Оо. Веселі, Брате, часи настали. Зупиняю полив грядок олією та починаю викопувати нарізний коренеплід. А усіх ціх швондерів, що гасають по фермерським городам з берданками, переловити та у зону АТО. А краще організувати їм умови для здійснення рейду у глибокий тил ворога - десь у район Можайська. З обов*язковою атрибутикою справжнього партизана, на кшталт, Ковпака - підрив колій, газопроводів, мостів и т.д.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #17 Віктор 08.09.2014 22:07
Цитую Пересічний громадянин:
Правий сектор, народна самооборона, Українська військова організація ... Що це за організації і яка правова підстава їх функціонування?
Навіщо тоді ми утримуємо так званні силові структури та їх бездарних генералів?

Ці організаціі - манна небесна для бандюків всіх мастей, які відчули свій момент... Міліція деморалізована, а жевжики під різними соусами лізуть у владу і вже де-не-де очолюють. Здоровим силам треба мобілізовуватис ь - інакше сповзем у 90-і...!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #16 Ларс 08.09.2014 21:33
Анархія наростає,закони не діють,влада разом з олігархами набиває кишені.Надіються,що війна все спише?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #15 Політролог 08.09.2014 20:39
Політичний бандитизм зростається з кримінальним. Це закономірний наслідок суспільних процесів останнього часу. І це лише квіточки...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #14 Юра 08.09.2014 20:36
это только начало , еще вернутся боевики из ато , получим вьетнамский синдром из донбаса .. :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100