реклама
Sucurity Police

реклама

Скандальну ситуацію з ремонтом спортзалу в черкаській школі №3 обговорювали під час вчорашньої сесії міськради. Спочатку депутат міськради Володимир Халай у своєму запиті до прокурора Черкас розповів про суть справи.


– 3 серпня 2009 року в Черкаській спеціалізованій школі №3 було закрито спортивний зал на ремонт, – розповів депутат. – Відтоді учні школи не мають змоги повноцінно проводити заняття на уроках фізкультури. Для проведення ремонту спортзалу між департаментом архітектури та містобудування Черкаської міськради та ТОВ «Дніпро-Моноліт» було укладено договір будівельного підряду від 23.04.2013 року. Незрозуміло, що діялося з 2009 по 2013 рік, але Бог з ним... Відповідно до договору, термін виконання робіт становить 4 з половиною місяці з моменту отримання авансу. Аванс було перераховано 5 вересня 2013 року... Однак роботи до цього часу не закінчено. Спортивний зал у школі – наче після бомбардування. Стоять руїни.

«Провівши депутатську перевірку» ситуації у школі (а вона розташована на окрузі пана Халая), Володимир Станіславович встановив, що, отримавши проектно-кошторисну документацію та аванс, підрядник виконав демонтажні роботи, після чого став вимагати внесення змін до проекту. Також з’ясувалося, що необхідно збільшити договірну ціну – з 400 тис. до майже 950 тисяч.

– Виникає просте питання: хто розробляв проектну та проектно-кошторисну документацію? І як можна було віддати в роботу проектну документацію, в яку після трьох місяців демонтажних робіт треба було вносити такі зміни? – запитав депутат Халай.

Є у депутата запитання і до підрядника, який, на думку пана Халая, є недобросовісним, роботи проводить неякісно і, можливо, не має кваліфікованого персоналу. За словами депутата, підрядник навіть відмовився вивезти з території школи сміття, що утворилося внаслідок «ремонту».

Депутат попросив прокуратуру провести перевірку викладених фактів. Він додав, що затягування з ремонтом може призвести до того, що за кілька місяців «через з’ясування нових обставин» ціна його виконання може перевищити кілька мільйонів гривень.

Міський голова Сергій Одарич попросив депутатів підтримати цей запит:

– Дуже просив би прокурора міста ретельно провести перевірку, тому що керівник департаменту містобудування Артур Савін уже майже рік свідомо не оплачує виконані роботи – більше 300 тисяч гривень, примушує працівників шукати приводи розірвати угоду і укласти угоду із фірмою, яка пов’язана із паном Халаєм. Тому тут однозначно вбачаються ознаки корупційних дій з боку депутата міської ради, – сказав Одарич.


Ці слова викликали бурхливу реакцію Артура Савіна і Володимира Халая. Вони заявили, що слова Сергія Одарича – «брехня». А пан Савін ще й додав, що заборгованість по ТОВ «Дніпро-Моноліт» була не більше 60 тис. грн., і ні про які 300 тис. грн. не йдеться.

– Прокуратура розбереться! – сказав міський голова, а частина депутатів із місць стали закликати Артура Савіна звільнитися.

У результаті дискусії депутатський запит пана Халая було підтримано.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #5 Спамер 12.09.2014 12:54
Та про що ми говоримо?! У Савіна був рік, щоб відремонтувати школу. Він цього не зробив. Чого він ото кричить?
А Халай просто хоче затягти свого підрядника. Що тут не зрозуміло?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Razin 12.09.2014 10:48
300 тисяч найти не можуть і в цей же час заривають 2 млн. на спортзал гімназії 31.Скільки ж це спортзалів можна відремонтувати замість практично новенького у гімназії,бо приміщенню трохи більше 25 років?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 Братушка 12.09.2014 09:19
Братушки. Це нагадує тих павуків, яких кидають в одну банку...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Опс 12.09.2014 08:18
Да директриса школы №3 еще та подруга. Через давление на детей, родители которых при бизнесе и деньгах, выбиваются нехилые спонсорские денежки...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Наталія 12.09.2014 07:35
Та Халай хотів встунути на цей підряд свій Промелектробуд -2000 кому що не ясно?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100