реклама

реклама

Сьогодні в Будинку офіцерів м. Черкаси відбулося прощання з Євгенієм Подолянчуком, який загинув від осколочного поранення 14 вересня під час захисту аеропорту в Донецьку, який обстрілювали терористи з «Граду».

Народився Євгеній 1991 року, після закінчення школи обрав професію військового – навчався в Академії сухопутних військ у Львові, а потім проходив службу у 3-му полку спеціального призначення, що базується в м. Кіровоград.

Відбув у зону АТО для захисту цілісності держави та боротьби з терористами у числі перших ще на початку бойових дій, і весь цей час боронив нас.

Провести героя в останню путь прибули голова обласної ради Валентина Коваленко, заступник керівника апарату облдержадміністрації Юрій Сушко, військове керівництво, побратими, рідні, колишні однокласники, друзі та близькі.

Товариші по службі з болем і жалем згадували про те, що в них не стало справжнього друга, прекрасного командира в мирний час та надійного побратима під час виконання службових обов’язків в зоні АТО, готового прийти на допомогу будь-якої миті.

Його колишні однокласники, з якими закінчував школу №3 у м. Черкаси, згадують свого товариша як скромного, вихованого хлопця, який навчався дуже добре, але намагався не виділятися серед інших.

– Євгеній був дуже порядною людиною. Простий у стосунках. Енергійний, сміливий і відчайдушний. З ним було завжди цікаво, – згадують його побратими з громадської організації – пластового куреня ім. Ярослава Мудрого, де ще в юні роки хлопець проходив загартування і вчився певним військовим премудростям.

Саме таким – готовим стати на захист рідної землі, борцем і Патріотом з великої літери, справжнім українцем залишиться він у нашій пам’яті.

Виступаючи на траурному мітингу в Будинку офіцерів, голова обласної ради Валентина Коваленко сказала:

– Хоронимо кращих. Це втрата частиночки нашої України. Та вірю, що на їхнє місце піднімуться нові патріоти. Ми – мирна нація. Але довели всьому світові, що ми волелюбна нація, і готова дати відсіч зовнішньому ворогові. Прикро, що вороги є і всередині країни, які через духовну незрілість зраджують нас. Та ми не маємо права опускати руки, коли бачимо таких мужніх героїв, яким був наш Євгеній.

Валентина Михайлівна висловила співчуття та подякувала батькам і рідним за те, що виховали справжнього сина, героя, українця.

– Переконана, що ми здолаємо агресора, адже бачимо підтримку наших людей. За наших захисників молиться вся Україна. Всім, хто відстоював державу, буде віддячено, а хто зраджував її – усі будуть покарані.

Голова облради Валентина Коваленко і заступник керівника апарату облдержадміністрації Юрій Сушко передали матері відзнаку «За заслуги перед Черкащиною» та Почесну грамоту Черкаської обласної державної адміністрації і обласної ради, якими посмертно нагороджено мужнього офіцера.

Буде підготовлено документи для присвоєння Євгенію Петровичу Подолянчуку також чергового військового звання – капітан (посмертно).

За бажанням матері і рідних похоронено героя в селі Крутьки Чорнобаївського району, де проживає родина загиблого, інформують у відділі інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації Черкаської облради.

реклама

Коментарі  

 
+4 #3 адекватний 19.09.2014 17:25
Статейка на двійку. Черговий самопіар брехливоі влади. Ця стаття повиина бути про офіцера який с честю виконав свій військовий обов'ізок не шкодуючи життя а не про всіляких голів і підгодів які прийняли участь в похоронах. Ганебна держава будується яка на перше місце ставить цинічних політиків які піаряться на славі і честі украінського війська.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 антиТігіпко 19.09.2014 09:01
Цитую Тася:
Спи спокійно,герой.Земля пухом.Слава Герою!Вічна пам"ять! Ненавиджу Росію.Нас зомбують,що росіяни заплутались,оду рились ,заблукали..Які бідні,хоч плачь.То певно особисто Путін бомбить Донбас,порить животи,палить живцем,рострілю є та катує.А бідні рашенвояки тихо шукають вихід.

СЛАВА ГЕРОЮ! ВІЧНА ПАМ"ЯТЬ! РОСІЯНИ ВЖЕ БЛУКАЛИ В ЧЄЧНІ,В АСЕТІЇ,В АБХАЗІЇ ,В ПРИДНІСТРОВ"Ї..ТО ЇХ ХИЖА ПРИРОДА ,НІКОЛИ НЕ ПРОБАЧУ!НЕ ПРОБАЧУ ЇМ,ТА ТИМ ХТО ХОЧЕ НАС УМИРОТВОРИТИ.ВОРОГИ НАЗАВЖДИ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Тася 18.09.2014 17:51
Спи спокійно,герой.Земля пухом.Слава Герою!Вічна пам"ять! Ненавиджу Росію.Нас зомбують,що росіяни заплутались,оду рились ,заблукали..Які бідні,хоч плачь.То певно особисто Путін бомбить Донбас,порить животи,палить живцем,рострілю є та катує.А бідні рашенвояки тихо шукають вихід.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100