реклама

реклама

Російські ЗМІ приїжджали в село Пастирське на Смілянщину, де зареєстрували першу в Україні церкву диявола, щоб зняти пропагандистські сюжети, йдеться у спецрепортажі «ТСН».

 

Страшна церква діє в селі Пастирське Черкаської області, де мешкає близько тисячі осіб. Всі вони з заходом сонця сидять по домівках і здригаються від слова «сатанизм». 

За словами отця Івана (Сідельника), люди дуже налякані і стривожені. 

Так, сусідка Сергія Небоги, який і відкрив так звану церкву, навіть думала продавати свій будинок. Нещодавно чоловік у Вальпургієву ніч Є ніч демонів та нечисті – зібрав своїх однодумців. 

– Наша віра повністю протилежна християнству. Це богохульна стезя і багато обрядів у нас пов'язані з хулою, – сказав слуга диявола. 

У ту ніч під фундамент першої в Україні церкви сатани заклали череп та ікону. 

Місцевий священик переконаний, що це є наругою над святинями.

 Відомо, що проти Небоги відкрита низка кримінальних проваджень. 

У приміщенні церкви диявола – перевернутий хрест, на іконах зображені не обличчя святих, а сатани з рогами. Це підкреслює, що це є сатанинська церква. Та найбільший сюрприз в іншому – перша в Україні сатанинська церква зареєстрована державою офіційно. Це стало ударом не тільки по християнських традиціях, але й по державному іміджу України.

– В Україні секти діяли завжди, але вони були в тіні. Сьогодні це вперше, коли офіційно зареєстрована сатанинська, окультна певна структура, – повідомив адвокат Іван Бондарук.

У свою чергу, митрополит Черкаський і Канівський Софроній запитував у тих, хто реєстрував дияволопоклонників. Вони заявили священнослужителю, що не вважають себе фахівцями в релігії. Крім цього, очільник сатанистів Сергій Небога не приховує, що чорний псалтир є основою його релігії. 

– Це прославляння диявола. Є, наприклад, мотузка людини, яка повісилась. Саме з допомогою неї робиться багато контактів з бісом, – сказав він.

Місцевий отець Іван також додав, що в Небоги на обійсті є чорна ворона, чорний півень і ще якась птиця, яка зв'язана з чорним. 

Варто зазначити, що за невиправну помилку чиновників держава заплатить дорого. Церква диявола сьогодні має офіційну реєстрацію і прописку. 

Адвокат Бондарук зазначив, що в Україні сатанізм офіційно заборонений. Зокрема, в законі про свободу совісті і релігійні організації чітко вказано, що воно не може суперечити загальним засадам, загальній культури і традиції нашої держави. 

У сюжеті також повідомляється, що Черкаська облдержадміністрація несе відповідальність за легалізацію сатанізму. Саме з легкої руки чиновників цієї держустанови можна говорити про сатанизм, як явище абсолютне легальне в Україні. Хоча Богдан Северенчук, який брав участь у реєстрації громади дияволопоклонників, все заперечує.

– Повна назва цієї громади – це саме релігійна громада «Божичі». І зареєстрована вона, як словянські неоязичники. Чиновник зрозумів, що саме зареєстрували після сюжету на російському ЗМІ. 

– Факт був виявлений після оприлюднення у ЗМІ. Було виявлено, що громада себе позиціонує, як сатанистів. Одразу після з'ясування цього факту – документи були подані у правоохоронні органи. Зараз розпочате кримінальне провадження. І вже за даними судового слідства вона буде закрита, – заявив Северенчук. 

Утім, банально запитати в Google, що собою представляє громада «Божичі», відома своїми сатанинськими проповідями, чиновники не здогадалися або не захотіли.

реклама

Коментарі  

 
-4 #13 what? 23.09.2014 08:51
а чого місцева громада чекає? чому сама не вирішить це питання? чи за звичкою надіються на чарівного дядька-депутата?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #12 Дід Трохим 22.09.2014 16:33
Парадокс ситуації в тому, шо їм в суді і пред’явити нема чого. Ну півень, ну мотузок... Ну і фіглі? Свобода віросповідання, так сказать. Поетому предлагаю старим способом: осиновим кілком. Для начала мєжду рог.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #11 Каркар 22.09.2014 16:19
Цитата:
Місцевий отець Іван також додав, що в Небоги на обійсті є чорна ворона, чорний півень і ще якась птиця, яка зв'язана з чорним.


В Китаї в приступі комуністичного шалу повинищували колись горобців. Тепер в Пастирському в приступі релігійного шалу візьмуться за ворон та домашню птицю? Чорнозем ще перефарбуй, д....о!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #10 Каркар 22.09.2014 16:19
Цитата:
Зараз розпочате кримінальне провадження. І вже за даними судового слідства вона буде закрита, – заявив Северенчук.


Провадження тіки почалося, суда ще не було, а він вже все знає, як суд вирішить. Люстрація за ним плаче, от що.

Цитата:
– Наша віра повністю протилежна християнству. Це богохульна стезя і багато обрядів у нас пов'язані з хулою, – сказав слуга диявола.


А у правовірних християн (і тут в коментах теж) тут же паніка впереміш з істерикою: ай, він нашого уявного друга обідив! Заборони його! (а в коментах ще й "побий його" і "спали його") Ну чисто тобі дитсадок. А, ні, вибачаюсь перед малюками - релігійних погромів малюки не влаштовували ніколи. Шановні християни, вам не сором так поводитися?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #9 Каркар 22.09.2014 16:18
(продовження)

Зате в Законі є ось таке:

Релігійна організація не повинна втручатися у діяльність
інших релігійних організацій, в будь-якій формі проповідувати
ворожнечу, нетерпимість до невіруючих і віруючих інших
віросповідань.

Таке враження від цієї статті, що християн хлібом не корми, дай когось позабороняти. Шановні християни та посадові особи християнської церкви, не вірте адвокату Бондаруку, він вас обманює і схиляє до порушення законодавства. Читайте закони самі, вони всі викладені в публічний доступ на сайті Ради.

І взагалі, http://uk.wikipedia.org/wiki/Сатанинська_паніка
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #8 Каркар 22.09.2014 16:17
Це мені анекдот про реконструкторів нагадує. "А потім прийшов лісник і вигнав усіх з лісу".

Цитата:
Адвокат Бондарук зазначив, що в Україні сатанізм офіційно заборонений. Зокрема, в законі про свободу совісті і релігійні організації чітко вказано, що воно не може суперечити загальним засадам, загальній культури і традиції нашої держави


Хто - "воно"? Як "суперечить"? Устав тої "сатанинської громади" хтось бачив? Чи одного слова "сатана" досить?

Щось я не бачу в тексті Закону (http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/987-12) нічого про "не може суперечити загальним засадам, загальній традіції і культурі". Пане Бондарук, вам не сором брехати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #7 Свет 22.09.2014 14:58
Самооборона майдану ау!!!Покажіть себе.Надеріть ж......сатаністам.ВПЕРЕД!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #6 Майдан 3 22.09.2014 14:00
Цитую ігор:
... близько тисячі осіб... з заходом сонця сидять по домівках і здригаються від слова «сатанизм» (С)

А підпалити не пробували?

І то діло. Нехай мешканці села зберуться і проявять колективну необережність при спаленні опалого листя на толоці як раз в районі цього будиночка. І все. Нема буде з кого спросити. До речі, такі маніпуляції можна зробити біля будинків усіх корупціонерів. Вони теж служать чорту.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Дмитро 22.09.2014 13:57
Шолі і собі секту відкрить, а чо?
Назвуся "Темний лорд Мор"
Куплю череп в морзі за бутилку (скажу що це череп диявольського "темного")
Вірьовку повяжу (скажу шо вісельник)
Води з крана наберу (скажу що зі ставка потопельників)
Ну и другой антураж (кости, перевернуті хрести, чорні ряси, потьоки крові на стінах)
Літературу замовлю в !АДСЬКОМУ! інтернеті або через !ПЕКЕЛЬНИЙ! ВК, і нормально народ потянется... Дівок довірливих назбираю, будем темні ритуали проводить... (ну ви розумієте які)

Ах да, забув, "Феликса" в чорний колір перекрашу (кіт у мене є)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #4 ігор 22.09.2014 10:16
... близько тисячі осіб... з заходом сонця сидять по домівках і здригаються від слова «сатанизм» (С)

А підпалити не пробували?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100