реклама

реклама

Наприкінці жовтня або на початку листопада в Черкасах відбудеться прем’єра третьої з шести запланованих вистав, створених у драматургічній режисерській лабораторії 2013-2014 років, під назвою «Сканінг».

Над виставою зараз працюють режисер-постановник Альона Снігурченко з Харкова та достатньо відомий у Херсоні драматург Євген Марковський.

– «Сканінг» – своєрідна і дуже цікава робота. Всі 6 п’єс народилися в Черкасах. Драматурги, коли приїздили, щоб взяти участь у театральній лабораторії, ще не знали, про що будуть писати. Драматургічна режисерська лабораторія – це унікальний проект, аналогів якого в Україні не було, –  проанонсував виставу під час прес-конференції директор театру Володимир Осипов. – Сьогодні з’являється ціла плеяда молодих режисерів, які у майбутньому, на мою думку, будуть впливати на розстановку сил в українському театрі. І зараз черкаський театр дає можливість реалізувати їм свої плани та ідеї.

За словами режисера-постановника «Сканінгу» Альони Снігурченко, п’єса була написана Євгеном Марковським за 10 днів у процесі знайомства з Черкасами та спілкування з жителями міста.

– Ця п’єса про наше майбутнє, десь, через 300 років… – розповідає  Альона Снігурченко. – Ми всі знаходимося в Системі і ця Система контролює людину на всіх рівнях: на рівні думок, на рівні почуттів… Із такої Системи важко вийти. Люди в Системі вважають, що вони живуть у вільній країні, працюючи 16 годин на добу, без вихідних, без часу на творчість, на почуття… Щомісяця відбувається ротація жінок: вони переходять від чоловіка до чоловіка, не розуміючи, що з ними відбувається… Але природа бере своє і Система  дає збій… Людина, яка піддається біоритмам природи, є небезпекою для Системи.

– Наразі ще не було подібного жанру на театральній сцені, – додає режисер-постановник Олесь Павлютін. – Це – п’єса-фантазія у стилі кіберпанку, на кшталт «Матриці», «Початку» та «Важко бути Богом». П’єса про майбутнє-минуле, спотворене суспільством, де природа пробивається через це спотворення…

У виставі задіяні Павло Гончаров, Сергій Бобров, Катерина Шакалова, Олександр Кузьменко та інші актори черкаського театру.

Володимир Осипов наголошує, що всі вистави лабораторії відбуваються на камерній сцені, з обмеженою кількістю глядацьких місць, тому охочим варто заздалегідь потурбуватися про придбання квитків.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #4 зритель 02.10.2014 19:00
Спасибо за новые премьеры!Успехо в Вам!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 марлен 02.10.2014 18:59
Спасибо :-) обязательно пойду. Я в восторге практически от всех спектаклей, которые прошли на камерной сцене и могу сказать одно, что такой театр также должен жить, он привлекает большое количество молодежи, а это не мало важно сегодня.
А дед Трохим, вы ходите на классику на большую сцену, театр по моему удовлетворяет потребности любого зрителя. Еще раз спасибо театру, директору, режиссеру!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #2 Дід Трохим 02.10.2014 08:48
Знову "аналогів не було"... Слухайте, мітці, а не могли б експерементуват и десь на кухні, а не над і з глядачем? Ваш театр УКРАЇНСЬКИЙ, АКАДЕМІЧНИЙ (АКАДЕМІЧНИЙ!), МУЗИЧНО-ДРАМАТИЧНИЙ, якшо хто забув. Чи Снігурченко і Павлютін важають, що Вачовські з "Матрицею" недопрацювали? :) рєбята, як то кажуть - вихухолю - вихухолєво, хоть "Матрицю" не чіпайте!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 щирий черкащанин 01.10.2014 20:46
хочу, хочу, хочу-у-у-у-у!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100