Рятував інших, і сам опинився в полоні. Волонтера з Черкас терористи утримують вже два місяці.

Які вимоги висувають і що хочуть за звільнення. З рідними волонтера зустрівся кореспондент “Подробиць” Станіслав Кухарчук.

З полону терористів звільнили ще десять українських військових. Десятьох військовослужбовців, серед яких один офіцер, видали напередодні. Про це повідомили в Раді нацбезпеки і оборони.

Серед заручників є і волонтер із Черкас, який домовлявся про обмін полоненими з представниками самопроголошеної Луганській народної республіки.

“У полон до сепаратистам Валерій Макєєв потрапив в середині серпня Рідні рассказивают- поїхав в Ровеньки Луганської області -… Домовлятися про звільнення двох солдатів. Відтоді Валерій дзвонив тільки один раз Сказав, що затриманий”, — розповідає кореспондент Подробиць Станіслав Кухарчук.

“Він нічого не знає, він не знає за що його затримали. Він там знаходиться і все. Його не водять на допити ні на які. Він дзвонив і говорив: “Заберіть мене звідси “- розповідають син і дружина Валерія Рита і Володимир.

Валерій потрапив у полон разом зі знімальною групою одного з національних телеканалів. Журналістів незабаром звільнили. А волонтера, як і раніше, утримують. Його колега В’ячеслав Лукеріч вже не раз виходив на зв’язок з терористами. Каже, що ті ніяких конкретних вимог не висувають.

“Сказали, грошей не треба, начебто вони хочуть на обмін, і начебто все йшло нормально, нормально, але в якийсь момент все припинилося. Чому? Невідомо”, — розповідає волонтер В’ячеслав Лукеріч.

Заглохла не тільки історія із звільненням Валерія. Сьогодні Верховну Раду пікетували матері полонених українських солдатів. Жінки вимагали від влади рішучих дій по звільненню їх синів.

За офіційною інформацією, в полоні, в заручниках утримують понад тисячу хлопців. В міжвідомчому центрі СБУ з обміну полоненими неофіційно підтвердили: з визволенням полонених дійсно не все так просто. Від безпосереднього обміну сторони повернулися до режиму переговорів.

Коли відновиться обмін, в СБУ поки не знають. Тому рідним Валерія Макеєва, як і сотням інших українських сімей, залишається тільки чекати і сподіватися.

реклама

Коментарі  

 
+6 #1 Слава Радуцькому!!! 11.10.2014 23:22
А де ж його кращий "друг" Радуцький? Чи Олександру Романовичу потрібний тільки піар? Ще недавно наш "Янукович" ( у обох по дві ходки ), дуже цікавився долею волонтера. Забув мабуть... Буває... Тільки ми повинні не забувать кого вибираєм!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100