реклама

реклама

Про прямий підкуп виборців є чимало анонімних повідомлень у Громадянську мережу «Опора», але документально зафіксувати його поки що не вдалося. Про це під час прес-конференції 24 жовтня повідомив координатор громадського спостереження мережі «Опора» в Черкаській області Захар Колісніченко.


– Населення не погоджується співпрацювати ані з нами, ані з міліцією, й відмовляється офіційно свідчити про підкуп, – заявив пан Колісніченко.

Про те, що факти підкупу мають місце, свідчать анонімні дзвінки. Приміром, сьогодні вранці спостерігачеві Марині Макусі зателефонувало троє жінок, кожна з яких питала, чи правда, що відтепер тим, хто бере гроші за голосування, загрожує кримінальна відповідальність. Отримавши позитивну відповідь, жінки не стали конкретизувати, хто саме намагався їх підкупити.

Разом із тим, донедавна фіксувалося чимало фактів, які можуть свідчити про непрямий підкуп виборців. Приміром, один із кандидатів роздавав виборцям разом із листівками, також хустки та іконки, але, як згодом було встановлено, їхня вартість не перевищує мінімальної суми, яку можна вважати підкупом. Окремі кандидати витрачають тисячі й тисячі гривень на облаштування у своїх округах фонтанів, дитмайданчиків, зупинок, маршруток тощо, безкоштовно годують людей кашею і ставлять у парках лавочки. Усе це відучора вже вважається підкупом виборців і карається позбавленням волі, але виборча кампанія наразі практично завершена.

Серед інших порушень Захар Колісніченко назвав поширення агітпродукції без вихідних даних за і проти окремих кандидатів, оплату друку матеріалів не з виборчих фондів кандидатів, залучення до агітації працівників виборчих комісій, розміщення агітації в недозволених місцях тощо.

На запитання кореспондента «Прочерку», чи є факти адміністративного тиску на виборців, пан Колісніченко відповів, що підтверджених фактів такого тиску немає.

реклама

Коментарі  

 
+1 #6 Василь 24.10.2014 18:52
Получив на волохату лапу пацанчик
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Тася 24.10.2014 16:11
На фото дивишся і не скажеш що сліпий.. :-?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Генннннадия 24.10.2014 15:17
Рудык конечно выкрутился. Он от АТО отпетлял, прада обписялся, то что ему стоит отпетлять от платков. Бедные бабушки, получить черные платки на пороге... Странно только почему он до сих пор на своей странице пишит, что он Голова Держкомзему, если его давно уволили. Инфо есть на сайте каб мин. ???? А то что из партии выгнали Свобода, а на страничке в фб до сих на фоне Свободы. Позорище!!!! Без принципное этот Рудык.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Обираємо 24.10.2014 15:11
«Проголосуйте так, щоб не було соромно дивитися на фото «Небесної сотні» та загиблих воїнів АТО»
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 Голосував 16 січня 24.10.2014 14:48
ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК -БІЛИЙ,ШУФРІЧ,БА ХТЄЄВА,НОВІНСКІ Й,ВОРОПАЄВА,ЛЬО ВОЧКІНА,МІРНИЙ, МІРОШНІЧЕНКО,ДО ЛЖЕНКОВ,НЕЧАЄВ, КОВАЛЬ,ШАВТОРЯН ,ВОЛКОВ,ГОРІНА ,КОРЖ (15ОСІБ) СИЛЬНА УКРАЇНА- ТІГІПКО,ФАБРИКА НТ,МЕЛЬНИЧУК,ВО ЛКОВ,ШАБЛАТОВИЧ ,ВАСАДЗЕ,ДЖИГА, ПОЛЯКОВ,ФЄДОРЯК ,КРУК,МАКЄЄНКО( 11ОСІБ) КПУ-ДОРОХОВ,ГУБАР,С ИМОНЕНКО,МАРТИН ЮК,ЦИБЕНКО,АЛЄК СЄЄВ,ГОРДІЄНКО, МАРМАЗОВ,КОЛІНК АРОВ,СПІРІНА,БІ ДЬОВКА,МИХАЙЛЕН КО,ЛЕВЧЕНКО,БУЛ АХ,ПАРУБОК(15 ОСІБ)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 незнайка 24.10.2014 14:24
Почему сотрудники зарегистрирован ной в стране организации не обращаются напрямую в правоохранитель ные органы с заявлениями о выявленных ими правонарушениях ? Лень языком потилипать или без ашипок писать не научились?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100