реклама

реклама

Зовсім непривітно зустріли черкаські екологи трьох представників президії Українського товариства охорони природи (УТОП), які приїхали в наш обласний центр, щоб «розрулити» ситуацію з правом власності на Будинок природи.

Василь Навроцький і Олександр Роджа доводять один одному свою правоту

Василь Навроцький і Олександр Роджа доводять один одному свою правоту


На стихійному зібранні, яке відбулося в залі засідань цієї установи, вирували емоції. Спочатку представники обласної організації УТОП та представники інших громадських організацій взагалі не бажали визнавати повноважень делегації, яку очолив заступник голови президії УТОП Василь Навроцький. Коли той пред’явив належні документи, почали говорити про незаконність дій київського керівництва та безпідставність його претензій на черкаський Будинок природи.

– Ще 27 травня 2010 року я повідомив керівництву товариства, що для визначення права власності обласної організації УТОП на Будинок природи ми звернулися до господарського суду з позовом на встановлення права власності, – розповів Олександр Роджа, голова обласної організації УТОП, відсторонений всеукраїнською президією УТОП. – Рішенням суду позов задоволено повністю. Відповідно до реєстраційних документів сьогодні я, незважаючи ні на що, є керівником обласної організації і несу матеріальну відповідальність за це майно.

Цей погляд поділяє і адвокат черкаського «Автомайдану» Борис Щербатюк. У розмові з кореспондентом «Прочерку» він наголосив, що, відповідно до рішення суду, право власності на черкаський Будинок природи належить обласній організації УТОП, а не всеукраїнській президії цього товариства. Оскільки нових виборів обласної організації (призначених на початок грудня) ще не відбулося, за майно Будинку природи відповідає Олександр Роджа.

– На якій підставі інша особа, призначена президією УТОП на непередбачену Статутом посаду «директора Будинку природи» (йдеться про Олександра Салієнка, – ред.), уклала договір із Державною службою охорони і встановила в Будинку природи свою охорону? – дивується Щербатюк.


Натомість сам Салієнко показав кореспондентові «Прочерку» витримку із Закону «Про об’єднання громадян», стаття 23 якого твердить, що «право власності об’єднань громадян реалізують їхні вищі статутні органи управління», а стаття 21 – що «кошти та інше майно об’єднань громадян... не можуть перерозподілятися між їхніми членами і використовуватися для використання статутних завдань або на благодійні цілі». Таким чином, «рішення суду від 2010 року неправомочне», воно оскаржене в апеляційному порядку і, як сподівається пан Салієнко, його буде скасовано.

– Черкаський колектив неправильно орієнтований, – скрушно коментує ситуацію «Прочерку» Василь Навроцький. – Говорять про якийсь захват із нашого боку. Це – не захват. Відповідно до закону, Будинок природи – це власність Українського товариства охорони природи.

Нагадаємо, що на право власності на Будинок природи претендує і київське керівництво (президія УТОП), і черкаська обласна організація товариства. Президія УТОП призначила на нову посаду директора Будинку природи Олександра Солієнка, відсторонивши багаторічного очільника облорганізації Олександра Роджу, якого звинувачує у непрозорій фінансовій діяльності. Натомість пан Роджа позавчора зайшов у Будинок природи і замкнувся там. Лише сьогодні вранці пан Солієнко разом із представниками охоронної фірми, зламавши замки, також зайшов усередину.


реклама

Коментарі  

 
+6 #5 пенсіонер 13.11.2014 10:30
це дууууже ласе місце у самому центрі і занехаяли його неспроста.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 адекватний 12.11.2014 19:48
Забрати неодмінно у власність міста. Що це за двіжуха у нас в городі за наше добро.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #3 Саня 12.11.2014 17:15
Не знаю, які там розклади, але останні роки приміщення Будинку природи таки убите і занехаяне. Однозначно, треба якісь міри приймати
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Муська 12.11.2014 17:09
Цитую противсіх:
Передел собственности. Цирк продолжается.Група поддержки-молоденькие активисточки роджерочки.

Это не поддержка, это организаторы ибудующие хозяева, а важные особы пенсионного вида это подставные зиц-председатели.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 противсіх 12.11.2014 16:53
Передел собственности. Цирк продолжается.Група поддержки-молоденькие активисточки роджерочки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100