Фірма-підрядник ЧСУ-525, яка виграла тендер на зимове прибирання доріг у Черкасах, закуповує п’ять професійних мобільних дорожних метеостанцій. Це – обладнання німецької компанії Lufft. Орієнтовна дата поставки – 16 грудня.

За словами директора ЧСУ-525 Андрія Бортника, встановлені в різних кінцях міста, вони постійно моніторитимуть зміни в погодних умовах і забезпечать точним прогнозом погоди.

– Зараз була ситуація, коли сніг починається в районі Луначарського або площі 700-річчя, і вулиці там вже вкриті снігом, а техніка ще не виїхала, бо в районі літака, де розташована наша база, опадів немає. Ці технології широко поширені в ЄС, і, на жаль, не використовуються в Україні, – розповів Андрій Бортнік.

За його словами, модель оснащена доплеровським радаром і за першими сніжинками здатна визначити інтенсивність снігопаду – дані, які вкрай важливі диспетчеру для програмування комп'ютерів солерозкидачів. Крім того, з'єднані в мережу під керуванням німецького програмного забезпечення вони зможуть надати високоточний прогноз утворення ожеледиці за 5 годин до її появи. Це дасть змогу здійснити превентивну обробку і перемогти ожеледицю ще до того, як дороги вкриє льодова кірка.

ЧСУ-525 цього року застосовує новітні технології в прибиранні доріг. Вони використовують замість звичної піщано-соляної суміші соляний розчин із додаванням спеціальних присадок. Це дозволяє ефективніше боротися із ожеледицею та снігом. Цієї зими уже двічі випадав сніг і фірма успішно з ним боролася. Принаймні, нарікань на неприбрані вулиці не було, зазначають у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Аркашка 12.12.2014 16:29
А Радуцький на цього фірмача ще гнав. Краще б сам щось придумав! А то тільки гнати і вміє!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Рома 12.12.2014 14:09
Без Одарича на дорогах був завал, а тепер і місто розвивається. Ще один плюс в карму Одарича.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100