реклама

реклама

Виставку, присвячену 80-річчю від дня народження Василя Симоненка, сьогодні було відкрито в Черкаському обласному краєзнавчому музеї.


– 11-12 грудня на Полтавщині відбулися заходи, приурочені до дня пам’яті Василя Симоненка (він помер 13 грудня 1963 року, – ред.). Вони дуже логічно започаткували цілу низку пошанівних заходів, які плануються і вже реалізуються в Україні з нагоди ювілею такого славного митця і громадянина, – зазначив у своєму виступі на відкритті виставки професор ЧНУ ім. Богдана Хмельницького, голова конкурсної комісії з присудження Всеукраїнської літературної премії ім. Василя Симоненка Володимир Поліщук. – Цією виставкою розпочинається ціла низка цікавих і важливих заходів на Черкащині.

Зокрема, планується приїзд на Черкащину друзів Василя Андрійовича, письменників, поважних делегацій із Полтавщини, Києва. У ЗМІ з’являються публікації й передачі про Симоненка – поета і журналіста. 8 січня, у день народження Василя Андрійовича, відбудеться покладання квітів до його могили й пам’ятника, відкриття ґрунтовно оновленого музею Симоненка в редакції газети «Черкаський край», велике літературно-мистецьке свято в обласному музично-драматичному театрі. Буде відзначено цьогорічних лауреатів літературної премії ім. Василя Симоненка.

Володимир Поліщук також наголосив, що на Черкащині майже щороку виходить книжка творів Симоненка або робота, присвячена його життю та творчості. Цьогоріч передбачається друк масовим тиражем збірки поезій Василя Андрійовича, і частину накладу буде розповсюджено серед воїнів АТО.

 

Директор обласного краєзнавчого музею Алла Кушнір під час відкриття виставки не могла не надати слова й багаторічному співробітникові Василя Симоненка по редакціях черкаських газет Петрові Жуку.

– Черкаські журналісти були ініціаторами видання його першої збірки «Тиша і грім», казок Василя, встановлення пам’ятника на могилі поета, створення «Студії Василя Симоненка» в газеті «Молодь Черкащини» саме в той час, коли його вірші були під забороною... – зазначив Петро Миколайович. – Тоді багато хто плакався, ніби «ніде читати Василя», а в «Черкаській правді» й «Молоді Черкащини» його твори з’являлися регулярно. Й зараз журналісти Черкащини ініціюють видання книг Симоненка і про Симоненка...

Під час відкриття виставки прозвучав у записі й живий голос самого Симоненка – він прочитав свій знаменитий вірш «Ти знаєш, що ти – людина?»

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 цінитель 26.12.2014 01:25
що там роблять афро-американці?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100