реклама

реклама

Національна радіокомпанія України здобула 31 частоту в ФМ-діапазоні в результаті конкурсу, проведеного Національною радою з питань телебачення і радіомовлення.

Відповідні рішення за результатами конкурсу Нацрада ухвалила на засіданні 24 грудня, інформує «Телекритика».

НРКУ для свого Першого каналу Українського радіо (УР-1) здобула ФМ-частоти в Житомирі, Запоріжжі, Полтаві, Рівному, Сумах, Херсоні, Хмельницькому, Черкасах, Кременчуці Полтавської області, а також районних центрах і селищах Закарпатської, Львівської, Полтавської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької і Черкаської областей.

На 29 частотах НРКУ здобула право мовити 20 годин на добу, решта 4 години на добу залишилися для врізок обласних державних телерадіокомпаній, які звільнили частоти на користь НРКУ. На двох частотах НРКУ вже мала певні відрізки часу, а внаслідок конкурсу здобула решту ефірного часу.

На всіх частотах, окрім однієї, НРКУ була єдиним претендентом. Лише в Буках Маніківського району Черкаської області на конкурс подалася також комунальна телекомпанія «Умань», однак Нацрада надала перевагу НРКУ.

Як нагадав член Нацради Владислав Севрюков,цей конкурс на радіочастоти було оголошено 15 жовтня, прийом заяв тривав з 20 листопада до 19 грудня.

– Ми не приховували, що цей конкурс був оголошений, щоб створити в Україні єдину мережу мовлення Національного радіо з врізками обласних державних ТРК. Саме на базі тих частот, від яких відмовилися ОДТРК, був оголошений цей конкурс, – зауважив пан Севрюков.

– По суті це – створення передумови для роботи суспільного радіо. Бо головне – щоб його почули, – наголосив в. о. генерального директора НРКУ Анатолій Табаченко.

За його словами, лишилося завдання уніфікувати сітки мовлення НРКУ та ОДТРК і по мережі УКХ-частот, а також у проводовій мережі.

Голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що Нацрада продовжує разом з Українським державним центром радіочастот шукати частоти, щоб наступного року розширити мережу мовлення Національного радіо.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100