Сьогодні в селі Гудзівка Черкаської області прощалися з "кіборгом" Костянтином Дубовським. Парубок загинув за декілька днів до Нового року в селі Піски, інформують "Подробиці".


"Ось там сидів, відразу було видно, що Костя є в школі. Від нього завжди сюрпризу можна було чекати".

Класний керівник Кості Дубовського показує, де сидів її колишній учень. Гудзівськую сільську школу парубок закінчив десять років тому.  Він був круглим сиротою, хлопчика виховувала старша сестра. Тоді ніхто не міг і подумати, що Костя стане справжнім героєм.

Вже зараз, перегортаючи випускний альбом, вчителі приходять в жах від побаченого.

"Випускний клас їх, і ви поглянете як доля звала його. Всі жарти, ось бачите, це хлопчик з тортом, їх жарти. А Костік наш ще тоді в кіборги готувався".

У останню дорогу бійця 93 бригади Костянтина Дубовського проводжає все село. Він загинув 29 грудня біля села Піски. Диверсійна група бойовиків, всупереч оголошеному перемир'ю, атакувала блокпост українських силовиків. Хлопці вирішили не відступати.

Костя отримав два кульових і одне осколкове поранення. До госпіталю його не довезли.

"Хлопці зробили все можливе і неможливе, щоб ворог не прорвався. При цьому  дві людини відразу поклали в бою свої життя. Воюють не по-чесному. Слово російського офіцера не коштує навіть гною, який кидають на добриво городів. У них немає слова", - розповідає волонтер Олег Жваво.

Йому було всього 26. У серпні Костя добровольцем пішов у військкомат. Перед загибеллю, він встиг побувати удома.

За відмінну службу йому дали десятиденну відпустку. У нього залишилися дружина і чотирилітня дочка. Костя - перший, кого в Гудзівки забрала війна. Тут сподіваються, що похоронки в їх село більше не прийдут.

А щоб люди не забули Костю Дубовського, вчителі вже готують місце для меморіальної дошки на фасаді його рідної школи.

реклама

Коментарі  

 
+4 #10 Політолог 05.01.2015 13:37
«БЮТовцев Бондаренко, Добровольский, Дискант вообще не слышно».
Ці деятелі займаються лише своїми питаннями, потім намалюються перед самими виборами, а після виборів будуть робити круглі очі: чому за нас так мало проголосували? Реально убили черкаську «Батьківщину». У міжвиборчий період для людей нічого не роблять.При тому, що у них в обоймі є дійсно толкові хлопці.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #9 Чукча 05.01.2015 12:43
Цитую Віталій:
Кудактін попиває віскарик та тільки посміхається.

І не только, усья корлевская рать т.н. бывшей "оппозиции" в ожидании следующего шоу под названием выборы, а пока так вяло:
- Булатецкий что-то возражает в миськраде
- Даценко отдыхает от трудов праведных в Раде
- Майборода в облраде
- БЮТовцы Бондаренко, Добровольский, Дискант и прочие активисты вообще не слышно
- Гетьман Островский занят новогодними корпоративами, жатва однако
- "Самооборона" работает - курит и бросает бычки перед входом

"патриоты" народа, всплывут перед очередными выборами:
Черкаський громадський люстраційний комітет
ДемАльянс
щит Черкащини
Комітет по боротьбі з корупцією
Громадський рух «ЧЕСНО»
НО "Майдан"
Рада опозиційних сил Черкащини
Народна рада Черкас
Обласна народна рада
Черкаський обласний страйкком
ГО «Воля ХХІ»
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #8 Віталій 05.01.2015 12:04
Сирота загинув,а Черкаський мажор Кудактін попиває віскарик та тільки посміхається.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #7 Саша 04.01.2015 17:30
Герою СЛАВА! Хлопець сирота. Хотів кращого життя для своеї родини і для України. На похороні було дуже багато людей і не тільки із Гудзівки. А от от з обласної ради та адміністрації жодного представника. Передали тільки грамоту вручить. Зайняті дуже. Хоч би якогось захудалого зама прислали, щоб добре слово сказав про солдата. Але ж субота, керівники відпочивають від тяжкої праці. Не до цього їм. Ще по первах якось їздили на похорони полеглих воїнів, а тепер втомились. Не царское ето дело. Ну і як тепер таких очільників називать? І як їм вірить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #6 Правда 04.01.2015 16:33
Цитую Red:
Слава полеглому герою! А окупанти з рашки - це позорище, а не "ахвіцери", у яких немає честі!

А чи э честь у тих украінців, до речі, серед яких чимало черкащан, що зараз працюють у Москві та й усюду у рашці на окупанта, коли наші герої гинуть. А потім ще й приїдуть ці "громадяни України" і будуть пенсії, пособія отримувати...Чи є в них честь?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #5 Тася 04.01.2015 16:33
Слава захисникам України!Вічна пам"ять полеглим героям!Ганьба головнокомандую чому!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Red 04.01.2015 16:01
Слава полеглому герою! А окупанти з рашки - це позорище, а не "ахвіцери", у яких немає честі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Пошливы 04.01.2015 14:06
Пахоже власть делает всё штобы было васстание. Не дают пацанам ваевать, дагавариваютса с бандитами. Бандитов и кацапов каторые пришли на нашу землю с оужием нада убивать и выхадить на гасударственную границу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 АТО ВІЙНА 04.01.2015 13:59
Вічна пам"ять!Земля пухом!Низький уклін..Україні необхідні нові ветеранські організації.У нас нові,молоді ветерани,скаліч ені хлопці.Досить носитись з ряженими.Діди з ржавими медалями,хто чужими,хто ювілейними немають жодного відношеня до ІІ Світової Війни.Побійтесь Бога,тих хто приймав участь у військових діях на пальцях одної руки перерахувати можно.Вже і дітей війни нема,майже.Досить цирк розводити.Держава має зайнятись новітніми ветеранами,а не бавитись на старих схемах.Суспільство має вимагати соціального захисту родинам загиблих,поране ним та тим що приймали участь в війні.Досить обзивати війну АТО.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Черкаси 04.01.2015 00:53
СЛАВА ГЕРОЮ УКРАЇНИ!ВІЧНА ПАМ"ЯТЬ!В УКРАЇНІ ВІЙНА.УКРАЇНА МАЄ ВОЄННУ ДОКТРИНУ І КОНСТИТУЦІЮ.КОЛИ ГАРАНТ ПЕРЕСТАНЕ ПОРУШУВАТИ КОНСТИТУЦІЮ,КОЛ И ГОЛОВНОКОМАНДУЮ ЧИЙ ПЕРЕСТАНЕ ПОРУШУВАТИ ПОЛОЖЕННЯ ДОКТРИНИ.КОЛИ БУДЕ ВІЙСЬКОВИЙ СТАН?КОЛИ ХЛОПЦІ СТАНУТЬ ПОВНОЦІННИМИ СОЛДАТАМИ?ВЕТЕРАНАМИ?ВІЙСЬКОВОПОЛОНЕ ННИМИ?ЦЕ НЕ ПРОСТО СЛОВА,ЦІ СТАТУСИ ,ЯКІ ЗАХИЩЕННІ МІЖНАРОДНИМИ КОНВЕНЦІЯМИ!ЗАК ОНАМИ УКРАЇНИ!В АТО ПРИЙМАТИ УЧАСТЬ ПО ЗАКОНУ МАЄ СБУ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100