реклама

реклама

«Подалі від кабінетної тиші – й поближче до новітніх українських гайдамак!» – схоже, за таким принципом діє письменник із Лисянщини Василь Шкляр, автор знаменитого роману про холодноярських повстанців «Залишенець. Чорний Ворон», пише «Козацький край».

10 січня він разом з композитором і співаком Орестом Лютим побував у вишкільному таборі «Правого сектора», який називається «Марусин Полігон». Назва табору теж не випадкова, у ній – ім’я знаменитої повстанської «отаманші», якій Шкляр присвятив нову книгу, яка нещодавно вийшла друком і так і називається – «Маруся».

На «Марусиному Полігоні» відбувся імпровізований «творчий вечір» Василя Шкляра, якому, як уродженцю Черкащини, де діяли знамениті холодноярські повстанці і звідки тепер йде багато добровольців на новітній фронт боротьби з московитами, тема війни за Волю надзвичайно близька. На завершення зустрічі з бійцями 11-го батальйону ДУК (Добровольчого Українського Корпусу) письменник дарував свій роман «Маруся» з автографами.

Нагадаємо: цьогоріч на конкурсі «Краща книга 2014 року» у номінації «Красне письменство» відзначено аж три книги Василя Шкляра: «Маруся», «Ностальгія» та «Тінь сови». Українські читачі все більше віддають перевагу українським книгам.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Вовчик 01.02.2015 02:40
от тільки полігон названо не на честь книги а на честь реального командира правого сектора ДУК 11 ЗБАТу Марусі Звіробій. Шось журналісти недоукомплектув али інформацію.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 . 13.01.2015 10:50
Хороший письменник, непогана книга і справді дуже цікава історична постать - "отаманаша Маруся"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100